Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 21. maj– spilstop kl. 16.55

-

1

Danmark Superliga lørdag 17.00

David Nielsen er færdig i AGF og der er næppe mange i klubben, som ikke ønsker denne sæson overstået så hurtigt som muligt. 13 kampe i træk uden sejr er skandaløst. De skal bruge et point, så kan Vejle ikke indhente dem, og FCN er uden nederlag i otte kampe.

2

Danmark Superliga lørdag 17.00

Sønderjysk­E har spillet 1-1 i deres seneste tre kampe og uafgjort er også rigeligt for Viborg til at bevare førsteplad­sen og mulighed for en europæisk billet i næste sæson. De grøn-blusede har spillet uafgjort i tre af deres seneste fire kampe. Skulle man holde sikkert kryds?

3

Danmark Superliga lørdag 17.00

OB har spillet 1-1 tre gange i træk, men jeg vælger stadig at se bort fra krydset, for uafgjort hjælper ingen af parterne en centimeter. Vejle skal bruge en sejr for at indhente AGF, OB skal bruge en sejr for at indhente Viborg. Det lykkes næppe, noget af det, men chancen skal jagtes.

4

Tyskland DFB Pokal finale lørdag 20.00

RB Leipzig må bære favoritvær­digheden i pokalfinal­en, men begge møder med Freiburg i ligaen i denne sæson sluttede uafgjort. Og efter to nederlag på tre sæsoner i pokalfinal­en, ligger der måske også en større nervøsitet i baghovedet på spillerne. Pas på Freiburg.

5

Spanien La Liga lørdag 17.30

Valencia har ikke vundet siden 19. marts, så de kan sandsynlig­vis ikke vente med at se ryggen af denne sæson, der en overgang lovede så fint. Celta er uden sejr i fem besøg i Valencia, men et hjemmehold i denne inkarnatio­n er vanskelige at stole på. Helgarderi­ng.

6

Italien Serie A lørdag 20.45

Fiorentina har chancen for revanche mod Juventus, der sendte dem ud af pokalturne­ringen i semifinale­n. Samtidig er Fiorentina på jagt efter europæisk fodbold, hvad der sandsynlig­vis kræver en sejr. Juve har intet på spil, men elsker at drille ”Viola”. Men gider de lørdag?

7

Italien Serie A lørdag 20.45

Europæisk fodbold i næste sæson har Lazio sikret, men de skal også lige sikre, at de ikke skal igennem kvalifikat­ionskampe. Det kræver ét point, og det skal de nok sikre mod Verona, som spiller for sjov. Elkjærs gamle klub vandt dog deres seneste to udekampe.

8

Italien Serie A lørdag 20.45

Efter to ekstremt flotte sæsoner med Champions League-fodbold risikerer Atalanta nu at stå helt udenfor europæisk selskab i næste sæson. De skal selv vinde og er afhængig af andres fejltrin, men i det mindste møder de et hold, som intet har på spil. Sikkert et-tal.

9 AGF - FC Nordsjælla­nd Sønderjysk­E - Viborg Vejle - OB Freiburg - RB Leipzig Valencia - Celta Vigo Fiorentina - Juventus Lazio - Hellas Verona Atalanta - Empoli Genoa - Bologna

Italien Serie A lørdag 17.15

Bologna scorede ikke ét eneste mål i deres seneste tre besøg hos Genoa, som har chancen for at lukke ordentligt af på eget græs. De vandt tre af deres seneste fire hjemmekamp­e, mens Bologna tabte deres seneste to kampe og lukkede syv mål ind. De er færdige.

10 Lens - Monaco

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Det lugter af et brag af en kamp i Lens, da begge parter har meget på spil og formen er fremragend­e hos begge. Ikke mindst hos Monaco med ni sejre i træk. Én mere og andenplads­en er deres. Nederlag og de kan ende sæsonen på fjerdeplad­sen og Lens kæmper for Europa.

11 Lille - Rennes

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Lille sad på tronen i fransk fodbold i sidste sæson, men er for længst abdiceret. Rennes kæmper for top tre og mulig adgang til Champions League, men de er uden sejr over Lille i fem forsøg, så de ser ikke nødvendigv­is frem til denne udekamp, der kan blive rigtig dyr.

12 Marseille - Strasbourg

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Også her har begge hold rigtigt meget på spil i sidste runde. Marseille skal bruge et point for at blive i top tre, Strasbourg jagter Europa League, men sidstnævnt­e starter i modvind. De har ikke slået Marseille i 14 forsøg. Jeg sætter min lid til, at l’OM tager de tre point.

13 Paris SG - Metz

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Metz er i færd med den sindsygest­e redningsak­tion. For tre runder siden lå de sidst med syv point til playoff-pladsen om at undgå nedrykning. Det hul har de lukket på tre kampe og samme antal point som St. Etienne på sidste spilledag sikrer dem pladsen. PSG har intet på spil.

U 5-5-176 20 25 1 30 1 25 1 30 1 40 1 50 1 80 1 50 20 1 30 1 50 1 50

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark