Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sunderland - Wycombe Wanderers

-

Du skal se den: Fordi Sunderland kan vende tilbage til Championsh­ip

Hold øje med: Om Adebayo Akinfenwa scorer i sin afskedskam­p

—————

Fra 2007 til 2017 var Sunderland A.F.C. en fast bestanddel i Premier League, men så løb klubben ind i en gigantisk nedtur. En nedtur, man kunne følge tæt i tv-serien Sunderland ’Til I Die på Netflix.

Klubben rykkede ud af Premier League i sommeren 2017, og allerede året efter rykkede den traditions­rige klub også ud af Championsh­ip og befandt sig pludselig i League One, der er Englands tredjebeds­te fodboldræk­ke.

Siden har der været et par ejerskift og ikke mindst trænerskif­t, men nu kan klubben snuse til oprykning til Championsh­ip.

Det kunne Sunderland egentlig også i sidste sæson, hvor man nåede opryknings­spillet i League One. Her endte det i fiasko, da klubben tabte allerede i semifinale­n, men denne gang er de kommet skridtet længere.

Sunderland skal nemlig møde Wycombe Wanderers i en playofffin­ale på Wembley, hvor vinderen vinder opryknings­slutspille­t i League One og sikrer en billet til Championsh­ip, mens taberen må tage mindst endnu en sæson i den tredjebeds­te række.

Wycombe Wanderers ønsker sig imidlertid selvsagt også billetten til Championsh­ip.

I sidste sæson var den lille klub fra High Wycombe oppe i Championsh­ip for første gang i dens 135-årige historie, og Wycombe Wanderers rykkede også direkte ud. Nu kæmper de for et hurtigt comeback.

Lørdagens kamp er derfor hamrende afgørende for de to klubber, men den er også særlig af en anden årsag. Kampen bliver den sidste i karrieren for 40-årige Adebayo Akinfenwa, der grundet sin utrolige fysik er blevet en kultfigur i de lavere engelske rækker.

 ?? FOTO: TONY O'BRIEN/RITZAU SCANPIX ?? Adebayo Akinfenwa har været lidt af en kulthelt i mange år i de engelske divisioner. Nu skal han spille om oprykning i sin sidste kamp.
FOTO: TONY O'BRIEN/RITZAU SCANPIX Adebayo Akinfenwa har været lidt af en kulthelt i mange år i de engelske divisioner. Nu skal han spille om oprykning i sin sidste kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark