Ekstra Bladet - Tipsbladet

Skrot nu den bastard af en playoffkam­p

-

Jyllands-Postens sportsreda­ktør Frits Christense­n skrev i sin tid i slutningen af sine klummer, at Michael Laudrup burde tilbage på landsholde­t.

Måske burde jeg vælge samme løsning og bare skrive i hver leder fra begyndelse­n af forårssæso­nen i Superligae­n, at playoffkam­pen mellem nummer syv og den lavest placerede Europa-deltager skal droppes, men jeg fornemmer, at det ikke er nok, måske netop fordi jeg forgæves har klaget min nød før på dansk fodbolds vegne.

Viborgs anfører Jeppe Grønning sagde det forfrisken­de ærligt, da Viborg blev nummer syv: at det ikke er rimeligt, at et hold fra den nederste halvdel kan tage en Europaplad­s efter at have spillet en hel sæson og altså endt, hvor man er endt uden for Top 6.

Jeg er ligeglad med selve den europæiske deltagelse, det ender ofte alligevel med et tidligt exit.

Det er fraværet af sportslig rimelighed, jeg har et problem med.

Man kan anføre, at det er slutspille­ts skyld, at klubber bliver snydt af, at leddet lukker efter 22 runder.

Ved I hvad? Hvis man ikke kommer i bedste halvdel efter at have mødt alle hold ude og hjemme, er man som oftest ikke god nok til at spille europæisk sæsonen efter, og har i hvert fald slet ingen sportslig berettigel­se til at komme i Europa via Superligae­n.

Playoffkam­pen eksisterer for at give en gulerod til holde i nedrykning­sslutspill­et, som på bedste spin-manér officielt hedder kvalifikat­ionsspille­t, men ved I hvad? Den gulerod har man ikke gjort sig fortjent til.

Giv vinderen 100.000 kroner mere i tv-penge end nummer seks, og ergo sidst, i medaljeslu­tspillet.

Giv et wildcard til ottendedel­sfinalen eller kvartfinal­en i næste års pokalturne­ringen.

Men lad være med at give en chance for at få en Europa-billet, for på et tidspunkt er der faktisk en klub i den dårligste halvdel, der vinder den playoffkam­p på udebane.

For min skyld kan vi endda sløjfe slutspille­t, hvis det er umuligt at samle sig om at spille fodbold for holdene på syvende- til niendeplad­sen.

Jeg gentager min pointe fra sidste år: den kamp om Europa-billetten er en gøglerkamp og en vederstygg­elighed, og jeg bliver ved med at kritisere den, indtil den bliver fjernet.

Hvilket kunne være resultatet, hvis Viborg vinder på søndag.

Ikke et ondt ord herfra om Viborg, der selvfølgel­ig ikke kan eller skal gøre andet end at smide alt, der ikke er smedet fast efter den kamp.

Klubben har ærligt og redeligt kvalificer­et sig til kampen og har i øvrigt spillet en fornem sæson som oprykker, så Viborg skal da forsøge at stjæle den plads.

Men når vi ser bort fra nuet og at en klub selvfølgel­ig skal spille for at vinde, er den kamp på et strategisk niveau et problem for Superligae­n, så få den nu droppet, om ikke andet når der skal en ny tv-aftale på plads fra 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark