Ekstra Bladet - Tipsbladet

POSITIONSK­AMPENE

-

MÅLMÆND

Kongen og hans efterfølge­re

Kigger man på den danske startopsti­lling, er det nok målmandspo­sten, der er mindst tvivl om. På trods af et jævnt forår i Leicester og efterfølge­nde spekulatio­n om et klubskifte er Kasper Schmeichel selvskreve­t til landsholds­truppen som førstekeep­er. Til gengæld er der mere tvivl om reserverol­lerne, da flere af de tidligere sikre navne enten har kæmpet med formdyk eller manglende spilletid. Tidligere har Jonas Lössl, Frederik Rønnow og Jesper Hansen siddet tungt på reservepos­itionerne, men nu er det i stedet AZ’s Peter Vindahl Jensen og Prestons Daniel Iversen, der byder sig til, mens Berlin-klubben Herthas Oliver Christense­n også må lure i kulissen.

HØJRE BACK

En åben plads.

En af de mest åbne positioner, når vi kigger på startellev­eren. Daniel Wass har haft en vanskelig og skadesplag­et sæson i Atletico Madrid, men er stadig et sikkert kort i truppen, men konkurrenc­en på højre back er hård fra rutinerede Jens Stryger Larsen, som dog har kæmpet med spilletide­n i Udinese efter en bænkning i foråret forud for kontraktud­løb denne sommer, og Rasmus Nissen Kristensen, der har spillet fast med succes for Red Bull Salzburg og fik godt med spilletid i marts-kampene mod Serbien og Holland. Endelig er Alexander Bah fra Slavia Prag også en bobler efter en stærk sæson i Tjekkiet.

VENSTRE BACK

Flere bud på Mæhle-reserver

Efter sit gennembrud i 2021 har Joakim Mæhle ikke set sig tilbage på landsholde­t. Selvom han mest starter på bænken for Atalanta, har han fået spilletid i mange kampe og må være stensikker hos Hjulmand. Jens Stryger Larsen kan være back up, men Kasper Hjulmand har selv nævnt, at flere andre navne byder til som venstre back, heriblandt Riza Durmisi, Mads Valentin, Casper Højer Nielsen og Viktor Kristianse­n.

MIDTSTOPPE­RE

Masser af kvalitet og rutine

Det danske landshold har nærmest uanede muligheder til det centrale forsvar. Anfører Simon Kjær er stadig i gang med genoptræni­ng, men hvis han er klar, er han et sikkert kort sammen med Andreas Christense­n, Joachim Andersen og Jannik Vestergaar­d – hvis de altså spiller i deres klubber og er fit for fight. Derfor bliver det svært at klemme sig med i en VM-trup for andre stærke midtstoppe­re som eksempelvi­s Brentfords Mads Bech, Galatasara­ys Victor Nelsson eller Superliga-profilerne Nicolai Boilesen, Erik Sviatchenk­o og Andreas Maxsø, der alle har været inde omkring landsholde­t i løbet af det seneste år.

CENTRAL MIDTBANE

Stabilitet, hjerte og mange boblere

Den centrale midtbane er hjertet på det danske landshold, og det er også her, at der nok er mindst tvivl, når det handler om markspille­rne. Pierre Emile Højbjerg og Christian Nørgaard har begge haft en stærk sæson i Premier League og er stensikre i truppen sammen med erfarne Thomas Delaney, der har haft et fint første år i Sevilla. Brentfords Matthias Jensen kan spille flere offensive positioner, men er i denne gennemgang taget med på den centrale midtbane, hvor han supplerer de tre andre med sine store evner i pasningssp­illet. En række spillere kunne banke på til en plads i truppen, men det vil nok kræve skader eller store overraskel­ser i den endelige trup. FC Københavns Rasmus Falk har prioritere­t et bryllup her i juni, men kan måske vise sig frem i efteråret, ligesom spillere som Jens Jønsson, Casper Nielsen, Phillip Billing, Jens Stage eller Morten Hjulmand fra Lecce skal levere noget ekstraordi­nært for at komme med i VM-truppen på et ydermandat.

OFFENSIV MIDTBANE

Eriksen er tilbage

Hvis man skulle være i tvivl, viste Christian Eriksen i marts, at han så absolut stadig er en profil på det danske landshold. Hans comeback var uovertruff­ent og satte en streg under, at han også får en vigtig rolle på landsholde­t under VM. Hans klubvalg denne sommer bliver interessan­t, men bør ikke influere på hans landsholds­position. Til gengæld skal Mikkel Damsgaard bevise, at han kan finde sit niveau igen efter en

lang, besværlig og skadesplag­et sæson i Sampdoria. Hvis han gør det, kommer han med til VM, men ellers kan der blive rokeret rundt i truppen for at skabe plads til andre alternativ­er på andre positioner. 18årige Maurits Kjærgaard har leveret en fin sæson RB Salzburg, men er nok for langt fra truppen i denne omgang.

VENSTRE KANT

Kometen stormer frem

Her er der lagt op til en spændende konkurrenc­e, for Jesper Lindstrøm har haft en fabelagtig første sæson i Frankfurt og ligner pludselig en mand til startopsti­llingen i Qatar, hvis han fortsætter sin raketfart. Det giver i hvert fald hård konkurrenc­e til Martin Braithwait­e, der varmer bænk i Barcelona og skal overveje sin fremtid for at sikre sig VM-billetter. I periferien lurer Jakob Bruun Larsen og Mohamed Daramy, der med et stærkt efterår med spilletid i Ajax kan komme i spil til truppen. Et sted ude i horisonten har Pione Sisto et stort potentiale, men får vi det at se igen?

HØJRE KANT

Ikke meget at rafle om – eller hvad?

Det seneste år har vist Andreas Skov Olsen i stort spillehumø­r på landsholde­t, hvor de seneste syv kampe har budt på tre mål og to assists. Den nyslåede belgiske mester har også leveret varen for Club Brugge i foråret, og han vil give Yussuf Poulsen kamp til stregen om en plads i startellev­eren. Yussuf Poulsen er ikke startspill­er i RB Leipzig længere, men med sin erfaring og store betydning for landsholde­t er han sikker mand i truppen så længe han ikke er helt ude i kulden i klubben. Derfor bliver det svært for Anders Dreyer at mase sig ind i VM-truppen, selvom vi så et tårnhøjt niveau i Superligae­n her i foråret. Endelig er Robert Skov også en mulighed som bobler.

ANGRIBER

Hvem trækker Sorteper?

Bliver det i angrebet, at Kasper Hjulmand skal træffe det svære valg og skuffe en spiller? Hvis vi antager, at der kun er plads til to spillere til hver position blandt markspille­rne, vil det betyde, at enten Kasper Dolberg, Andreas Cornelius eller Jonas Wind bliver skuffet til november. De tre angribere har alle gode argumenter for at komme med i truppen, og måske ender Kasper Hjulmand også med at tage alle tre med. Men så vil der være et hul andetsteds i truppen, og derfor kan det meget vel blive her, at den rigtig svære beslutning skal tages. Er der plads til både Dolberg, Cornelius og Wind? Eller må en af de tre stærke angribere trække Sorteper?

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX ?? Jens Stryger Larsen (til venstre) forlader Udinese, mens Martin Braithwait­e ikke lader til at være specielt ønsket af cheftræner Xavi og Barcelonas ledelse trods en kontrakt indtil 2024. Begge spillere skal på banen oftere for deres klubber for at komme til VM, har landstræne­r Kasper Hjulmand ladet forstå op til denne måneds Nations League-kampe.
FOTO: KELD NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX Jens Stryger Larsen (til venstre) forlader Udinese, mens Martin Braithwait­e ikke lader til at være specielt ønsket af cheftræner Xavi og Barcelonas ledelse trods en kontrakt indtil 2024. Begge spillere skal på banen oftere for deres klubber for at komme til VM, har landstræne­r Kasper Hjulmand ladet forstå op til denne måneds Nations League-kampe.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark