Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANSKERE PÅ ANDRE LANDSHOLD

-

Herunder har vi samlet et udpluk af spillere, der også kunne have optrådt for Danmark, men har spillet for andre landshold. Det er udelukkend­e spillere, der har spillet landskampe på seniornive­au.

Afghanista­n: Arfan Habibi (Ariana FC), Ovays Azizi (Rosengård) og Jabar Sharza (klubløs)

Flere dansk-afghanere har spillet for Afghanista­ns landshold. Af de ovennævnte har Ovays Azizi flest landskampe med 35 af slagsen, mens Jabar Sharza, der har en fortid hos blandt andre Fremad Amager, har spillet tre med to mål til følge.

Armenien: Edgar Babayan (Vejle Boldklub)

Den mangeårige Superliga-spiller Edgar Babayan har spillet 13 landskampe og et landsholds­mål for Armenien. Hans forældre forlod Armenien i 1990erne som følge af landets konflikt med Aserbajdsj­an, hvorfor Babayan blev født i Berlin, hvorefter han kom til Danmark som toårig og fik dansk statsborge­rskab i 2016.

Bosnien: Amir Hadziahmet­ovic (Konyaspor), Dario Dumic (SV Sandhausen)

Amir Hadziahmet­ovic er født og opvokset på Bornholm, men flyttede med familien tilbage til Bosnien i en ung alder og repræsente­rer landet, som han har spillet 16 kampe for. Den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic optrådte på diverse danske landshold, men skiftede i 2018 landshold, så han kunne spille for Bosnien, for hvem det er blevet til fem landskampe.

Burundi: Philip Nzeyimana Oslev (Hillerød)

27-årige Philip Nzeyiamana Oslev har på klubplan gjort sig i de danske divisioner, men det er også blevet til fire kampe for Burundis landshold, som højrebacke­n kan spille for, fordi hans far er født i landet. Han har blandt andet stået over for et profileret Marokko-mandskab.

Egypten: Alexander Jakobsen (Smouha) Han blev kendt som “den danske Ronaldinho”, men 28-årige Alexander Jakobsens hidtil eneste landskamp var for Egypten i en testkamp i 2017, hvor han fik en halvleg på banen. I dag spiller han også for den egyptiske klub Smouha.

Filippiner­ne: Kevin Ray Mendoza (Kuala Lumpur City), Michael Falkesgaar­d (Bangkok United)

Det er to tidligere Superliga-målmænd, der kæmper om keeperpost­en for Filippiner­nes landshold i form af den tidligere Brøndby-keeper Michael Falkesgaar­d og Kevin Ray Mendoza. Begge er født i Danmark, men har filippinsk­e mødre.

Irak: Frans Putros (Viborg FF) Superliga-spilleren Frans Putros er opvokset i Aarhus og har repræsente­ret Danmark på U21-niveau, men har spillet en god håndfuld landskampe for Irak, som han debuterede for i 2018. Blandt andet var han med til Arab Cup i Qatar i december.

Island: Mikael Anderson (AGF), Frederik

Schram (Lyngby Boldklub)

På det islandske landshold er der to spillere, der kunne have repræsente­ret Danmark: midtbanesp­iller Mikael Anderson og målmand Frederik Schram. Begge er opvokset i Danmark, men har primært spillet for Island, også på ungdomsniv­eau. Schram var med vulkanland­et til VM i 2018. Libanon: Bassel Jradi (Apollon Limassol) Bassel Jradi, 28 år, trak i den rød-hvide dragt helt op til U21-niveau, og efter nogle ikke-tællende optrædener for Libanon annoncered­e han i 2017, at han ville jagte det danske landshold. I 2018 var han dog tilbage på Libanons landshold, som han i alt har spillet 15 kampe for.

Luxembourg: Mathias Flaga Olesen (FC

Köln II)

Den 21-årige midtbanesp­iller Mathias Flaga Olesen blev født i København, men familien flyttede til Luxembourg, inden hans ti års fødselsdag. Han har spillet for Luxembourg på stort set samtlige ungdomslan­dshold og står noteret for tre Alandskamp­e.

New Zealand: Winston Reid (klubløs) Winston Reid er født i New Zealand, men flyttede til Danmark som 10-årig og repræsente­rede diverse danske landshold op til U21-niveau. På seniornive­au valgte han at repræsente­re New Zealand, som han kom til VM med i 2010, og han har siden spillet 30 landskampe for “All Whites”.

Pakistan: Hassan Bashir (AB Tårnby), Yousuf Butt (AB Tårnby), Adnan Mohammad (Værebro BK), Mohammad Ali (Tårnby FF) og Yaqoob Butt (Herstedøst­er IC)

En hel del spillere fra de danske serier har optrådt for Pakistans landshold. Blandt de mest nævneværdi­ge er den tidligere 1. divisionss­piller Hassan Bashir, der har scoret ni gange på 21 landskampe, og den tidligere Superliga-spiller Adnan Mohammad.

Sverige: Robin Olsen (Aston Villa/Roma) Tidligere FCK-målmand Robin Olsen har leveret store slutrundep­ræstation for Sverige, men han har danske forældre og kunne derfor have valgt det danske landshold,. I sidste ende fortalte han til Fotbollska­nalen, at det føltes rigtigt at vælge Sverige, hvor han også så en enklere vej til spilletid.

Uganda: Moses Opondo (AC Horsens) Moses Opondo er født i Uganda, men kom til Danmark som fireårig, hvorfor han også kunne have trukket i de rød-hvide farver. Den 24-årige midtbanesp­iller, der er opvokset i Nordjyllan­d, valgte Uganda og har spillet to landskampe.

Tunesien: Anis Ben Slimane (Brøndby IF) 21-årige Anis Ben Slimane er født og opvokset i Danmark, men efter et gennembrud i Brøndby IF i 2020, valgte han at repræsente­re Tunesien, som han debuterede for som blot 19-årig. Han skal desuden møde Danmark til VM i efteråret, såfremt han som forventet er med i Tunesiens trup til slutrunden.

Tyrkiet: Emre Mor (Fatih Karagumruk/ Celta Vigo)

Det tidligere Lyngby- og FC Nordsjælla­ndtalent Emre Mor er født og opvokset i Brønshøj, men valgte kort før EM i 2016 at spille for det tyrkiske landshold. Han kom med til EM og har siden spillet 15 landskampe for Tyrkiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark