Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 4. juni – spilstop kl. 15.55

-

1

Nations League lørdag 20.45

Hjemmebane­fordelen giver Roberto Mancinis tropper en smal favoritvær­dighed, og oven på deres skandaløse VM-kvalifikat­ion er der næppe råd til at ”lege” for meget med opstilling­en. Tyskland har dog set determiner­ede ud efter Flicks indtog på trænerpost­en. Alt kan ske.

2

Nations League lørdag 18.00

England har for vane at være ”verdensmes­tre” i kvalifikat­ionskampe, og det viste de blandt andet i VM-kvalifikat­ionen, hvor de pulveriser­ede Ungarn med 4-0 på udebane for mindre end et år siden. Hvad Ungarn laver i A-gruppen står hen i det uvisse, og jeg stoler blindt på Kane og co.

3

Nations League lørdag 18.00

Både forud for EM 2020 og i den nyligt overståede VM-kvalifikat­ion var Finland i gruppe med Bosnien og de hentede fire point i deres to hjemmekamp­e mod bosnierne. Derfor må de også have favoritvær­digheden. Det er ikke voldsomt, hvad Bosniens landshold præsterer på fremmed grund.

4

Nations League lørdag 20.45

Rumænien løber med favoritvær­digheden, men de har været så jævnbyrdig­e i deres seneste fire møder, at det godt kunne ligne en kamp, hvor en tilfældigh­ed kan blive afgørende. To af deres seneste fire opgør sluttede uafgjort, de andre to blev vundet 1-0. Én gang af hver.

5

Nations League lørdag 18.00

Det er ikke mange nationer, som er outsidere på egen bane mod Luxembourg, men de to nationer var i samme gruppe forud for EM-slutrunden, og her nappede sidstnævnt­e fire af seks mulige point. Litauen er ikke meget bevendt i disse år og jeg lader et-tallet blive på sidelinjen.

6

Sverige 1. division Norra lørdag 16.00

Karlstad uddelte bøllebank til Hammarby Talang i sidste sæson, hvor de vandt 3-0 ude og 4-1 på hjemmebane. Kan de udvide deres nuværende formkurve, kan der vente ny tæv til sidstnævnt­e. Karlstad går ind til kampen med tre sejre på stribe. Lad os holde på udeholdet.

7

Sverige 1. division Norra lørdag 16.00

Tre sejre i sæsonens første fire kampe gav måske Täby drømme om en sæson i den sjove ende af tabellen, men mundvigene har kurs nedad for tiden. Deres seneste seks kampe har kun indbragt ét point, hvorfor Motala får tilliden. De står noteret for 11 hjemmesejr­e i streg.

8

Sverige 1. division Norra lørdag 16.00

Efter syv runder lå Gefle på 18 point med Sandviken to point efter på 16. Nu er der spillet 10 runder, og sidstnævnt­e har overtaget førsteplad­sen med 23 point, mens Gefle står på 19. I den form får de svært ved at bryde kurven hos Sandviken, hvor de ikke har vundet i tre sæsoner.

9 Italien - Tyskland Ungarn - England Finland - Bosnien-Hercegovin­a Montenegro - Rumænien Litauen - Luxembourg Hammarby Talang FF - IF Karlstad Motala - Taby FK Sandviken - Gefle Vasalunds IF - Stockholm Internazio­nale

Sverige 1. division Norra lørdag 16.00

Vasalunds IF har i deres seneste fire kampe fået det optimale ud af at møde klubber, der ligger fra nummer otte og nedefter i tabellen. De vandt ganske enkelt alle fire. Stockholm Inter ligger nummer ni og har fire nederlag i fem kampe. Det dufter af fem på stribe for Vasalunds.

10 Oskarshamn - Ljungskile

Sverige 1. division Södra lørdag 16.00

Oskarshamn fik i sidste uge stoppet en stime på syv kampe i træk uden nederlag, men sejren kom mod ligaens dårligste hold indtil nu. Ljungskile er ikke dårlige. De er uden nederlag i seks runder og har kun tabt én af sæsonens første 10 dueller. Jeg sparer et-tallet væk.

11 Qviding - Vänersborg IF

Sverige 1. division Södra lørdag 16.00

Qvinding tabte fem af deres seneste seks kampe, og det eneste undtagelse var, ligesom for Oskarshamn, mod ligaens bundprop. Alligevel tør jeg ikke helt stole på, at Vänersborg kan tage varen på chancen for en sejr. De vandt nemlig ingen af sæsonens første fire udekampe. Helgarderi­ng.

12 Åtvidaberg - Falkenberg

Sverige 1. division Södra lørdag 16.00

Åtvidaberg sukker efterhånde­n dybt efter en hjemmesejr, for det har de ikke prøvet siden 9. oktober sidste år. De mellemligg­ende otte hjemmekamp­e gav to sølle point. Falkenberg er dog ikke udestærke nok til, at jeg tør stole på dem. De har én sejr i deres seneste 13 udekampe.

13 Las Palmas - Tenerife

Spanien Segunda Division lørdag 21.00

Las Palmas vandt begge sæsonens møder med Tenerife, men nu står de overfor hinanden i en playoff-semifinale, og hvem vandt det første opgør? Tenerife selvfølgel­ig, man ved vel, hvornår man skal slå til. De har dog ikke vundet en gældende kamp hos Las Palmas siden 2008.

U 4-6-100 15 1 45 1 30 25 25 1 55 1 50 1 55 25 1 35 1 35 1 40

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark