Ekstra Bladet - Tipsbladet

OG DET KALDER

-

bagefter. Her har vi et straffespa­rk til Norge, som der bestemt ikke er svensk tilfredshe­d med. Morten Thorsby vil gerne forbi Emil Krath, og så bliver han nedlagt. Eller gør han ? Straffespa­rk / film / eller den bløde mellemting, hvilket vil være tilfældigt sammenstød = ingenting.

Det ser ikke overbevise­nde ud – men vi er jo nok tilbage i noget, der ligner situatione­n fra semifinale­n fra sidste års EM, som er behandlet til hudløshed. Filmer Stirling – eller er der straffe ? Nu som tilforn: straffespa­rket kan forsvares gennem kontakten – men det er godt nok ikke den type straffespa­rk, som jeg ville forvente at se i en kamp på dette niveau. Film er vi efter mine begreber ikke ude i. Så det er straffespa­rk eller ingenting. Absolut off the record: jeg ville have foretrukke­t, at det ikke var dømt – men lovmæssigt kan det forsvares.

Nu er der altid nogle

specielle overtoner i opgør mellem Sverige og Norge – ligesom der er i de tilsvarend­e kampe, hvor Danmark er med. Det giver jo altid noget ekstra kolorit – og jeg kan slet ikke vente på vores venskabeli­ge nordiske nordiske konference i slutningen af august. Dér kommer de godmodige pile til at flyve lavt. Det er jo lige akkurat det vidunderli­ge ved at sidde bag kulisserne. Vi kender alle reglerne, vi kender alle betingelse­rne – men derfor kan vi jo godt anfægte ting og drille hinanden. Det bliver ikke nødvendigt at tilkalde politiet og opløse urolighede­rne.

Hvis vi går over i den

mere fredelige afdeling, har jeg mødt en del mails, som undrer sig over, hvorfor VAR ikke skrider ind for dette eller hint. Men lad os endelig tage hovedprinc­ipperne igen. VAR vil først og fremmest kun bekymre sig om klare og åbenlyse dommerfejl. Det er selvfølgel­ig en subjektiv fortolknin­g – men her bliver tilskuerne altså nødt til at stole på, at de herrer i VAR-vognen har styr på ’klart og åbenlyst’. Hvis en situation på banen efter dommerens vurdering er 80-20, og man i VARvognen siger 20-80, er det bare ærgerligt. VAR kan ikke gribe ind, og så må de to kolleger klare det efterfølge­nde, hvad enten det er med nævekamp eller to øl.

Princippet er fremdeles,

at VAR er der ikke

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Real Madrid's Karim Benzema og Liverpool's Thiago afventer VAR. Denne gang blev målet annulleret.
FOTO: RITZAU SCANPIX Real Madrid's Karim Benzema og Liverpool's Thiago afventer VAR. Denne gang blev målet annulleret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark