Ekstra Bladet - Tipsbladet

MAN SOMMERFERI­E…

-

for at dømme kampen for anden gang – og så kan det da godt være, at der smutter noget – men for at sikre, at der ikke kommer grimme overskrift­er dagen efter. Ingen har nogensinde lovet, at VAR ville give 100 % retfærdigh­ed, for sådan en størrelse eksisterer bare ikke, når vi taler en flok mennesker med subjektive vurderinge­r.

Men der er desværre – trods to års kamp – en idé ude i befolkning­en (ikke hos medierne, for de har fanget budskabet), at VAR vil give den perfekte fodboldkam­p uden fejlkendel­ser overhovede­t. Sådan én findes ikke – og hvsi jeg lige griber tilbage i fodboldlov­en, er de vigtigste ord stadig ’efter dommerens skøn’. Så der er ganske vide rammer. Ingen af os er perfekte – heller ikke spillere eller trænere – og det er vel noget af det, der gør det charmerend­e.

En anden misforståe­lse er,

at VAR kan gribe ind for hvad som helst. Nope – det er i den grad begrænset. Det handler om straffespa­rk / ikke-straffespa­rk, røde kort /ikke røde kort, scoring/ikke-scoring og endelig det sjældne dyr på savannen (men dog set) forkert spiller med kort (’mistaken identity’).

Nogle har været inde over f.eks. et forkert hjørnespar­k, som efterfølge­nde fører til scoring. Det er bare ærgerligt. Dommer og linjedomme­r skal nok få deres tur, når observatør­en kommer forbi – men der er intet for VAR at gøre. Og det skal der heller ikke være, for så ville VAR jo være fedtet ned i hver evig eneste kendelse – og derfor de helt faste kategorier som nævnt ovenfor.

Vi har lige et meget

begrænset åndehul. Lige om et øjeblik går det løs igen. Danmark har fået en meget lovende start på Nations League– men nu kommer der lige to heftige hjemmekamp­e. Jeg ville morderlig gerne have siddet derinde og have hujet med, men jeg sidder et andet sted i Europa med jakke og slips. Dog med et kraftigt øje på mobilen i ubemærkede øjeblikke.

Sådan har vi det nok alle lige nu – men hvad værre er: det kører simpelthen bare videre indtil Qatar.

Fortsat god sommer til alle – nyd det, mens det er !

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark