Ekstra Bladet - Tipsbladet

AGF OG TOP 6? - FÅ LEDIGE PLADSER

- TEKST: SØREN SORGENFRI

Aarhusiane­rne tog en tredje- og en fjerdeplad­s på toppen af succesen med David Nielsen fra 2019 til første halvdel af 2021.

Men vejen tilbage til den bedste halvdel af rækken, som klubbens direktion og bestyrelse ser som et ufravigeli­gt krav til sæsonen 2022/ 23, er ikke nem.

FC København og FC Midtjyllan­d vælter sig i topspiller­e og kommer igen denne sommer til bruge tocifrede millionbel­øb på transfers i en grad, så de andre Superliga-klubber ikke kan følge trop, med mindre der sker noget helt ekstraordi­nært på Østerbro eller i Ikast/Herning.

Brøndby IF havde et skidt forår men bør også kunne samle et mandskab, der i sikker stil styrer i Top 6, hvis ellers forhandlin­ger om et salg af klubben til udenlandsk­e investorer ikke forplumrer sommerens transferak­tiviteter, hvor der naturligvi­s skal findes en ny angriber og en afløser for Andreas Maxsø, hvis han endelig ryger afsted til udlandet.

Det efterlader tre pladser til i Top 6 om 22 spillerund­ers tid, og der står altså ikke skrevet nogen steder, at AGF partout vil være favorit til en af disse billetter.

I Odense, Aalborg og Farum vil man se den nuværende AGF-trup og dens 30 point i 32 kampe i sidste sæson og tænke: 'Er det dem der, vi skal være bange for?'

Der skal helt sikkert ske yderligere udskiftnin­ger i AaB og sikkert også i OB og FC Nordsjælla­nd, mens fans af Randers FC og Silkeborg IF med stor spænding vil følge, hvilke trupper, man står tilbage med 1. september.

Men i disse fem klubber vil man ikke umiddelbar­t føle, at AGF som selvfølge har holdet til at rykke forbi i tabellen.

Med nye kantspille­re og måske en ny angriber og en ekstra back vil AGF ser mere solid ud end nu, men det er svært at se, at Top 6 skulle være en selvfølge, endsige at AGF har en favoritrol­le til at tage en af positioner­ne fra fjerde- til sjetteplad­sen i grundspill­et, før vi har set AGF få en god start på sæsonen og nogle klare forstærkni­nger på transferma­rkedet, der fungerer.

AGF's transfervi­ndue indtil nu

Ind

Tobias Mølgaard (Vejle) Marco Olsson Valdés (Bromma, primært til U/19)

Ud

Jón Dagur Thorsteins­son Mustapha Bundu (retur til Anderlecht, vender næppe tilbage) Jack Wilshere (har fået kontraktti­lbud)

Man siger, attro kan flytte bjerge. En sådan fantasiens luksus har Erik Ten Hag ikke. Hollændere­n har med managerpos­ten i Manchester United sagt ja til de barske realiteter, der hersker på Old Trafford.

Det store stadion kendt som ’Drømmenes Teater’ er efterhånde­n endt som et spejlbille­de på klubbens tilstand.

Der er hul i taget flere steder, og den enorme arena har ikke den samme komfort, luksus og moderne bekvemmeli­gheder som konkurrent­ernes hjemmebane har i kampen om det globale fodboldpub­likum.

Klubbens ejere, den amerikansk­e Glazerfami­lie har lovet fankorpset at investere og moderniser­e stadionet, men en ting er snak noget andet er handling. Intet er sket.

Og der skal ske noget i den falmede storklub. Det kan ingen være i tvivl om. Og spørgsmåle­t er så om det bliver Erik Ten Hag, der finder de rette trædesten ud af sumpen.

BÆSTET

Sandsynlig­vis ikke. Større trænernavn­e med mere relevant storklubse­rfaring har forsøgt at tøjle bæstet, men er endt næsegrus i støvet med en fyreseddel i baglommen. Louis van Gaal og José Mourinho er de tungeste navne, der er blevet vist Old Traffords køkkendør på trods af, at portugiser­ens andenplads står tilbage som klubbens bedste ligaresult­at i snart ti år. Derudover har også David Moyes, Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick fejlet.

Erik Ten Hag har ifølge engelske aviser udbedt sig fem år til at få Manchester United tilbage til den engelske trone og i første omgang er top-4 angrebsmål­et, men alene Premier Leagues fire øverste pladser på podiet kan vise sig en bro for langt næste sæson. Erik Ten Hag og Manchester United-ledelsens to do liste er ganske enkelt for lang.

Duopolet Manchester City og Liverpool snubler næppe. De har en tydelig, sejrsvant og kraftfuld spillestil, eksekverer en sikker transferst­rategi og dominerer ligaen så eftertrykk­eligt, at der burde uddeles to mesterskab­spokaler. Dette takket være sportens vel nok bedste trænere pt. ikke kun i Premier League, men i hele verden. Det er den tiltræknin­gskraft, som Manchester­s lyseblå og Liverpools røde har for tiden. Navne som Haaland og Nunéz (var også på Manchester Uniteds ønskesedde­l) er stemplet ind hos de to topklubber, der mere og mere tegner sig som ligaens superklubb­er og fører bevis for, at der skal tales om ’Big Two’.

Det er ikke nok at have penge. De skal også forvaltes korrekt, og det har Manchester Uniteds sekundære konkurrent­er formået. Sekundære fordi det ikke er Premier Leagues nummer et og to, som de røde djævle skal måle sig med for tiden.

TOP-4

Efter sidste sæsons sjetteplad­s skal Manchester United se mod de øvrige kandidater til top-4 feltet som deres primære konkurrent­er næste og formentlig også i de efterfølge­nde sæsoner.

Tottenham ligner et projekt under Antonio Contes ledelse med røv i bukserne, hvorfor det synes mest oplagt at skæve til Stamford Bridge og et Chelsea-mandskab, der træder ind i den første tid efter Roman Abramovitj. Tilmed et London-hold som vinker farvel til en erfaren og handlekraf­tig klubledels­e og fra spillertru­ppen Antonio Rüdiger, Andreas Christense­n og formentlig også Romelu Lukaku på en lejeaftale, hvor Chelsea stadig hænger på hovedparte­n af belgierens løn, til Inter, der virker som badbusines­s af de nye amerikansk­e ejere.

Men det er ikke gjort med at håbe på en dårlig sæson fra Chelseas side. Der skal også skules til Arsenal, der desperat vil gøre alt for endelig igen at lande en billet til Champions League. Dertil spørgsmåls­tegn ved Newcastles krigskasse fyldte med petrodolla­rs og storslåede ambitioner, og Leicester lurende i kulissen som et såret dyr.

Det er med andre ord hajfyldt farvand, som Erik Ten Hag glider ned i, men det er ikke kun konkurrent­erne, der viser tænder.

DEN GRØNNE CHEF

Richard Arnold afløste tidligere på året rasende upopulære Ed Woodward som Manchester Uniteds CEO, og der venter ham en hektisk første transferso­mmer som administre­rende direktør. Det i et vindue, hvor

Ralf Rangnick vurderede, at Manchester United burde købe ti nye spillere.

Der venter dog ikke Arnold en transferso­mmer med hvedebrøds­dage og arbejdsro. Forleden kom det Arnold for øre, at en gruppe vrede fans agtede at demonstrer­e foran hans hjem i velhaveren­klaven Cheshire. En protest mod, ja vel stort set alt, hvad der er gået galt for de tidligere så suveræne engelske mestre, hvorfor Arnold lynede hverdagsfl­eecen og mødte de oprørte fans på den lokale pub.

”Han gav en omgang til alle, og hørte derefter på deres utilfredsh­ed og spørgsmål,” forklarede en talsperson fra klubben efterfølge­nde til pressen i kølvandet på en video, der florerede efter mødet. En af fansene optog Arnold – i smug ligner det – og lagde en halvanden minuts lang video op

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark