Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANMARKBRA­SILIEN

-

Du skal se den: Fordi det er de danske kvinders første landskamp i Parken

Hold øje med: Hvordan det danske hold klarer en topmodstan­der i en stor ramme

Der har været smæk på omkring det danske kvindeland­shold i den seneste tid.

Forventnin­gerne og forhåbning­erne er store forud for EM-slutrunden i England i næste måned, og selvom man er oppe mod i hvert fald en håndfuld hold med større erfaring fra større og mere profession­elle klubber, er forhåbning­erne store.

Det kan blive en fantastisk ramme med den første landskamp i Parken nogensinde og meldinger om i hvert fald 20.000 solgte billetter, og modstander­en Brasilien er velvalgt i forhold til at få en matchning, der lægger op til slutrunden og duellen med de europæiske topnatione­r, selvom de stadig er uden det meste kendte navn, Marta.

Brasilien skal hjem til Sydamerika for at spille Copa América, så værdien i kampen er stor for begge trupper, hvor man skal vise sig frem i forhold til en plads i startopsti­llingen.

Optakten til kampen har, på visse områder, også været uvant hektisk for det danske hold, hvor profilen Nadia Nadim var tilbage efter en skade og på en presse-seance mandag ivrigt forsvarede sin ambassadør­rolle for Qatars VM 2022.

Fredag kommer det givetvis til at handle mere om selve kampen, selvom Nadims kobling til Qatar givetvis dukker op nogle gange, så landstræne­r Lars Søndergaar­d får i hvert fald alle muligheder for at se, hvordan spillerne klarer at være under intenst fokus fra en fodboldnat­ion, der måske ikke har fornemmet, hvor flot og vild en overpræsta­tion EM-sølvet tilbage i 2017 var i konkurrenc­e med en række fodboldnat­ioner med langt større ressourcer til rådighed end Danmark.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Helsingør. Kvindefodb­oldlandsho­ldet træner.
FOTO: LARS POULSEN Helsingør. Kvindefodb­oldlandsho­ldet træner.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nadia Nadim er tilbage efter en skade og på en presse-seance mandag forsvarede hun ivrigt sin ambassadør­rolle for Qatars VM 2022.
FOTO: LARS POULSEN Nadia Nadim er tilbage efter en skade og på en presse-seance mandag forsvarede hun ivrigt sin ambassadør­rolle for Qatars VM 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark