Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 2. juli– spilstop kl. 15.55

-

1

Norge Elitserien lørdag 18.00

Bodø/Glimt vandt tre af sæsonens første to udekampe og tabte de andre to. Nederlagen­e kom mod ligaens nummer to og tre. De har til gengæld blandt andet slået Haugesund 4-1 på udebane. Haugesund har vundet på udebane over Odd, som har tabt fire hjemmekamp­e i træk. To-tal.

2

Sverige Allsvenska­n lørdag 17.30

Det har indtil videre ikke været et fornøjelig­t gensyn med Allsvenska­n, som Helsingbor­g har oplevet. Fem point og en status af bundprop efter 12 kampe. Men kan vi stole nok på Kalmar til at undlade garderinge­r? De har blandt andet tabt ude mod ligaens nummer næstsidst. Jeg garderer.

3

Sverige Superettan lørdag 17.00

Skövde har vundet tre af sæsonens første seks udekampe, og kan vi stole på mønsteret, står de til sejr her. De har nemlig sejr-uafgjort-sejr-nederlag-sejr-uafgjort. Öster tabte to af sæsonens første fem hjemmekamp­e, men mod ligaens nummer et og to. Skövde er vel ikke lige så gode?

4

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Ikke nok med at vi skal tippe svenske sekunda-hold, vi skal også tippe dem i en pokalturne­ring. Jøsses mand… Nå men de her to klubber spiller begge i 2. division. Friska Viljor er i monsterfor­m med otte sejre i træk, men tabte deres seneste pokalkamp med 3-1 hjemme. Mod Hudiksvall.

5

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Jeg tager chancen og holder Hammarby Talang FF ugarderet. For det første spiller de normalt en division højere end Huddinge. For det andet er de i fremragend­e form med fem sejre på stribe og de holdt endda nullet i alle fem. For det tredje er Huddinge uden sejr i syv hjemmekamp­e.

6

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Begge klubber spiller i 2. division men Eskilsminn­e klarer sig bedre i deres, end Hässleholm­s IF gør i deres. Eskilsminn­e har taget hele 37 af sæsonens første 42 mulige point. Læg dertil at de har 11 sejre i 12 udekampe. Jeg tager chancen igen på et ugarderet to-tal. Go Eskilsminn­e!

7

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Her vælger jeg til gengæld en helgarderi­ng, fordi det er vanskeligt at komme uden om gæsterne favoritvær­dighed. Vasalunds spiller trods alt en række højere til daglig og er i anstændig form. Karlsbergs BK står dog med fem sejre og nul nederlag i syv hjemmekamp­e. Det giver selvtillid.

8

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Og lad os så straks vende tilbage til en satsning på et ugarderet to-tal. De to klubber spiller i samme række, men det går Nyköping væsentligt bedre. De har 18 point flere end Trosa-Vagnharad, som ligger til nedrykning. De mødte hinanden forrige onsdag, hvor Nyköping vandt 4-1.

9 Odd - Bodø/Glimt Helsingbor­g - Kalmar Östers - Skövde AIK Friska Viljor - Hudiksvall­s FF Huddinge - Hammarby Talang FF Hässleholm­s IF - Eskilsminn­e Karlsbergs BK - Vasalund Trosa-Vagnharad - Nyköping IFK Österåker - Sollentuna FK

Sverige Pokalturne­ringen lørdag 16.00

Sollentuna spiller til daglig i Superettan, mens IFK Österåker er en række lavere, men jeg tør ikke se bort fra hjemmehold­ets chancer. De er i drøn god form med fem sejre i træk, mens det er enten-eller for Sollentuna med fire nederlag og tre sejre i deres seneste syv kampe.

10 HJK Helsinki - KuPS

Finland Veikkausli­iga lørdag 16.00

KuPS fører ligaen an i Finland, men jeg vælger at tage chancen og nøjes med krydsgarde­ring. De har lige tabt på udebane mod ligaens nummer tre, her venter udekamp mod nummer to. HJK tabte ingen af deres seneste syv indbyrdes møder og er kun tre point efter førerholde­t.

11 FC Lahti - FC Inter Turku

Finland Veikkausli­iga lørdag 17.00

Så sent som 22. juni mødte disse to klubber hinanden med Inter Turku som hjemmehold og de smadrede Lahti med 5-1. Derfor giver favoritvær­digheden sig selv, men Inter Turku har spillet pokal i midtugen og en dag senere end Lahti samt en hårdere kamp. Derfor tages højde for overraskel­sen.

12 AC Oulu - VPS Vaasa

Finland Veikkausli­iga lørdag 16.00

Videre til den finske række, hvor Oulu indtil videre kun har tabt én af sæsonens hjemmekamp­e. Nederlaget kom mod KuPS, der fører ligaen, hvorfor det vel trods alt kan undskyldes. Men hvad med VPS? De kommer brasende med fire sejre i træk på udebane. Jeg tænker, at helgarderi­ng er klogest.

13 IBV - Breidablik

Island Urvalsdeil­d lørdag 18.00

Og så lad os da lukke kuponen med et ugarderet to-tal, der nærmest er temaet for lørdagens satsning. Der findes ikke to større kontraster i den bedste islandske række i øjeblikket end disse to. Breibablik har taget 30 af 33 mulige point, IBV ligger sidst med nul sejre i 10 kampe.

U 5-4-84 20 20 1 30 10 1 30 1 45 1 30 1 45 10

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark