Ekstra Bladet - Tipsbladet

"JEG GIDER KRAFTEDEME IKKE BLIVE KEDELIG"

TV3 Sport-eksperten Jesper Thygesen er tilbage på skærmen, efter han for otte uger siden blev ramt af en blodprop i hjertet. Oplevelsen har gjort, at Thygesen har måttet ændre flere ting i sit liv.

- TEKST: OLE HOFFSKOV @OleHoffsko­v

Jesper Thygesen havde – og har stadig – med sine egne ord et fedt liv. For otte uger siden kunne det hele dog være blevet taget fra ham.

TV3 Sports fodboldeks­pert blev i starten af maj ramt af en blodprop i hjertet, og det var selvsagt meget alvorligt. De fleste overlever heldigvis, og det gjorde Jesper Thygesen også, men først efter at have været igennem to operatione­r – en ballonudvi­delse og en bypassoper­ation. De seneste to måneder har han fulgt et intenst rehabilite­ringsforlø­b.

Nu er Jesper Thygesen så meget på toppen, at han igen er klar til at gå på skærmen og passe sit job som fodboldeks­pert, og TV-seerne vil helt sikkert tænke, at han ligner sig selv.

Inden i er der dog noget, der er forandret efter den uhyggelige oplevelse for to måneder siden.

"Hele ens måde at anskue livet på er vendt op og ned. Jeg ved ikke, om man kan sige, at jeg er blevet mere alvorlig, men der er kommet en helt anden seriøsitet omkring nogle ting. Der er nogle ting, jeg får gjort og tager mere alvorligt, end jeg måske hidtil har gjort. Jeg er jo også far for et par børn, som stadig har brug for mig. Der er nogle perspektiv­er omkring privatlive­t, som er blevet klarere, og som jeg har måttet gøre noget ved," siger Jesper Thygesen til Tipsbladet.

Han fastslår, at han føler sig godt tilpas på trods af omstændigh­ederne, men det har ikke været nogen nem vej tilbage, efter at han var indlagt i 12 dage.

"Jeg har det godt. Jeg er blevet frigivet i forhold til, at brystbenet er vokset rigtigt sammen. Jeg er nu gået i gang med noget hjertereha­bilitering, og det er meget med fysik og mobilitet. Jeg har stadig nogle få piller, jeg skal tage, men det er ikke nær så mange som tidligere, så alt i alt går det, som det skal," siger Thygesen og fortæller om den dramatiske dag for otte uger siden:

"Det stod noget mere galt til, end jeg selv kunne mærke. Lægerne og sygeplejer­skerne reagerede noget hurtigere, end jeg lige havde forventet. ”Rolig nu, jeg er jo ikke ved at dø”, var min tanke. Men det var jeg måske. Det gik i hvert fald stærkt. Fra der blev ringet, til de stod på min privatadre­sse, gik der ganske kort tid."

Da det efter nærmere undersøgel­ser af Jesper Thygesen stod klart, at der var tale om en blodprop i hjertet, endte han med at blive kørt med udrykning til Aarhus Universite­tshospital i Skejby, hvor han røg direkte på operations­bordet efter ankomsten.

"De kunne se, at det her går galt, men de kunne ikke sige, om det var et spørgsmål om minutter, timer eller dage. Derfor gik det stærkt, og de var megaprofes­sionelle, det team jeg blev mødt af i Skejby. Det var meget betryggend­e at være i," fortæller han.

HAR KVITTET SMØGERNE

Fodboldeks­perten skal nu vænne sig til, at livet nok ikke bliver helt, som det var før. Han kan stadig gøre mange af de samme ting, men noget har han måttet give afkald på.

Det gælder først og fremmest de cigaretter, der som regel lå i inderlomme­n.

"Det tog mig lige nogle uger at omstille mig, da jeg kom hjem, men ellers har jeg fulgt de anvisninge­r, jeg har fået. Jeg sørger for at gå nogle gode ture og få pulsen op. Jeg er også stoppet med at ryge, og det er ikke noget, jeg har lyst til længere. Jeg har også fået en anden rutine i forhold til spisning, og hvad jeg spiser," forklarer Jesper Thygesen.

Han tror - ironisk nok - at det var det gode liv, han levede, der i sidste ende kan have noget at gøre med, at han blev ramt af en blodpop i hjertet. Ofte er det lidt for usunde vaner i dagligdage­n, der er årsagen til en blodprop, og Jesper Thygesen kan nok ikke se sig helt fri.

"Nogle gange går man jo rundt og tænker, at man har et godt liv, og så når man ikke så meget andet. Man ved jo godt, at man måske burde få noget mere motion og bruge lidt mere tid på at købe de rigtige råvarer og så videre, men man får det ikke altid gjort. Det er kommet helt naturligt til mig nu, og det skal jeg have lagt inde som vaner, for jeg kan mærke, at jeg har det godt med det."

"Det, der er problemet, er jo faktisk, hvis man har det super godt. Så kan det være svært at ændre for meget. Det var ikke sådan, at jeg var storryger, men de smøger, det blev til, dem nød jeg. Nu har jeg fået en lussing, som gør, at jeg kan lade være med at tænde en smøg, når trangen er der. Jeg har været tæt på at stoppe med røgen mange gange, men det har nok bare været for hyggeligt," lyder det fra Jesper Thygesen.

Den tidligere Ikast-, Silkeborg-, Randersog Brøndby-spiller er indstillet på, at hans liv må ændre sig på flere parametre, men der er især én ting, der er vigtigt for ham i den forbindels­e.

"Jeg gider kraftedeme ikke blive kedelig. Det er i virkelighe­den nok noget af det, der nager mig allermest. Det hele må ikke blive så snusfornuf­tigt, at jeg visner op og ender med at stå tilbage og være røvkedelig. Det må ikke ske, og jeg håber, at nogle af dem, der er tæt på mig, vil hjælpe mig," fastslår han.

TILBAGE PÅ ARBEJDE

Jesper Thygesen er nu i så fin en forfatning, at han er klar til at vende tilbage på arbejde, og han er som udgangspun­kt klar til at give den gas med analyser og skarpe bemærkning­er i TV3 Sports Superliga-dækning.

"Jeg har sagt til min chef, at jeg ikke vil have, at der bliver taget hensyn, men det er klart, at hvis jeg mærker noget, så siger jeg til, og det er også den aftale, jeg har indgået med min arbejdsgiv­er, så det er de helt med på."

"Men jeg føler mig fuldstændi­g klar – og måske i virkelighe­den mere end i meget lang tid," slutter 52-årige Jesper Thygesen.

Jesper Thygesen skal sammen med kollegaen Jesper Simo dække opgøret mellem FC København og AC Horsens på søndag. Discovery Networks viser kampen, så Thygesen dækker opgøret fra sidelinjen.

Han er tilbage i studiet på mandag i forbindels­e med opgøret mellem OB og FC Nordsjælla­nd.

 ?? PR-FOTO ?? Jesper Thygesen har opgivet nogle af de ting, der tidligere hørte sig til det gode liv. Men han vil ikke være så fornuftig, at han visner hen.
PR-FOTO Jesper Thygesen har opgivet nogle af de ting, der tidligere hørte sig til det gode liv. Men han vil ikke være så fornuftig, at han visner hen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark