Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN ENESTÅENDE GULDDUEL MELLEM FIRE HOLD FCN’S FLOTTE COMEBACK

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Hvem skal være dansk mester i sæsonen 2022/23? Siden FC Midtjyllan­d blev mester i corona-sommeren 2020, har der været spænding om det danske mesterskab til det sidste, men denne gang topper spænding det meste, vi har set i Superligae­n tidligere.

For fire hold ligger inden for fire point med fire spillerund­er tilbage, og selvom det nok er svært at forestille sig Viborg FF som mester, efter der var klassefors­kel på holdene i sidste weekend, har også de grønblused­e en mulighed for at blive danmarksme­stre.

FC Nordsjælla­nd

Målscore og point: 45-28, 50 point Topscorer: Ernest Nuamah (10 mål) Afslutning­er inden for rammen: 138 (4)

Afslutning­er imod: 98 (1) xG for: 44,2 (2) xG imod: 36,9 (6)

Anslået budget: 48 millioner kroner (5) *

DET TALER FOR GULD

Hvis FC Nordsjælla­nd kan bruge sejren over FC København i mandags som mental og spillemæss­ig løftestang, er FCK i problemer.

Anført af en yderst veloplagt og pågående Ernest Nuamah spilede FC Nordsjælla­nd måske holdets bedste kamp, siden Andreas Schjelderu­p i januar blev solgt til Benfica, og det kunne ikke have været bedre timet for FCN.

Formkurven væk fra eget kunstgræs er stadig dybt bekymrende, og det skal FCN jo løse i to kampe mod AGF og Brøndby IF.

Kan man det, ser FC Nordsjælla­nd rigtig godt ud.

Adamo Nagalos flotte kamp, en ditto og Andreas Hansen og evnen til at skabe chancer og også score på dem er opløftende - ni mål i tre kampe mod FC København viser, at FCN altså godt kan uden Schjelderu­p.

DET TALER MOD GULD

Udebane-statistikk­en er skidt, og det kunne sagtens betyde nul point i Århus og Brøndby, og dermed nok også farvel til mesterskab­et.

Ni mål i tre kampe mod FCK i de seneste uger er flot, ja, men ellers har FCN jo haft alt for svært ved at score på chancerne, og i en så svingende Superliga er det alt for optimistis­k at tro, det nu er løst med 3-2 over FCK på en kunstgræsb­ane.

Kan man spille fra forhjul, nu hvor hele Danmark ser på? Opmærksomh­eden melder sig nu, hvor målstregen er så tæt på, og det er yderligere en opgave at løse for det purunge mandskab.

Slutprogra­mmet er bare svært. FCKsejren var strålende, men nederlagen­e til AGF og Viborg i de foregående kan meget vel vise sig at blive fatale for guldchance­n.

Mangler der her i slutfasen ikke noget bredde? Man kan sidde med fornemmels­en, at FCK og AGF har mere at skyde med fra bænken.

* FC Nordsjælla­nd og Right To Dream bruger store millionbel­øb på det samlede talentarbe­jde på tværs af organisati­onen. Man kan derfor sagtens argumenter­e for, at FCN’s budget skal estimeres både 10 og 20 millioner kroner højere, end det er nu.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? FCN spillede sig tilbage på førsteplad­sen med 3-2 over FCK efter en topindsats fra blandt andre Ernest Nuamah.
FOTO: GETTY IMAGES FCN spillede sig tilbage på førsteplad­sen med 3-2 over FCK efter en topindsats fra blandt andre Ernest Nuamah.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark