Ekstra Bladet - Tipsbladet

PRESSET PÅ FC KØBENHAVN ER ENORMT

-

FC København

Målscore og point: 51-29, 49 point Topscorer: Viktor Claesson (11 mål) Afslutning­er inden for rammen: 161 (1)

Afslutning­er imod: 98 (1) xG for: 51,9 (1) xG imod: 32,2 (3)

Anslået budget: 195 millioner kroner (1)

DET TALER FOR GULD

Hvis FC Københavns spillere og ledere mener det med, at man har fået FCK's vinderånd tilbage, er det da lige nu, vi skal se det. FCK skal og vil være Danmarks FC Bayern – det skal man vise.

Selvom formen bestemt ikke er i top, har FC København så mange forskellig­e klassespil­lere, at der er rigeligt med folk til at bidrage med de vigtige scoringer, så alt ikke skal afhænge af Mohamed Daramy.

I Kamil Grabara har FC København en ener i målet, der sidste år havde en pænt stor andel i mesterskab­et med sine redninger. Der er så meget shotstoppe­r i den polske målmand, at han måske mere end nogen anden individuel spiller i de tre kommende ugers guldduel kan afgøre

DM ene mand.

Mohamed Daramy er altså stadig en fremragend­e spiller, hvis ikke den bedste i Superligae­n. Med mere tur i den havde han sikret FCK point i Farum i mandags, og han kan ligesom Grabara afgøre tingene.

Man er oppe mod tre klubber, der ikke for alvor har spillet med om guld i adskillige år. FCK vandt guldet sidste år under et gigantisk pres, og det kan man forhåbentl­ig mærke internt, når en ny portion kvælende tryk fra omverdenen og visse kredse internt skal håndteres.

Det er uheldigt med de skader, og det kan også potentielt koste FCK et DM

DET TALER MOD GULD

Nøj, hvor har Mohamed Daramy været alene den seneste måned. Viktor Claesson scorer af og til, men man kan jo dårligt nok kalde ham iøjnefalde­nde for tiden. Man mangler desperat, at andre træder i karakter.

Formsvigt på det allerværst­e tidspunkt. Hvor er Rasmus Falk som spilfordel­er, hvor er den offensivsp­iller, der griber chancen, nu hvor rekordkøbe­t Andreas Cornelius har en krop, der modarbejde­r ham og måske ikke tillader ham at komme på en Superliga-bane på denne side af sommerferi­en? Skadesprob­lem Skadesprob­lemer og nu også en karantæne i midterfors­varet. midterf Ok, Kevin Diks er egentlig back, ba men i den nuværende situation havde ha han så sandelig været vigtig at have hav til rådighed i Brøndby. Det er uheldigt u med de skader, og det kan også og potentielt koste FCK et DM.

Hvordan kan FC København dog ikke have en bedre be plan og eksekverin­g klar mo mod hold, der stiller sig tilbage tæt på eget felt med tre midterfor midterfors­varere og kort afstand til midtbanesp­illerne? Vi har været v efter AGF, Brøndb Brøndby og FC Midtjyllan­d for ikke ikk at være dygtige nok til t etableret angrebsspi­l, hvor man skal nedbry bryde en modstander i bal balance, og den kritik sk skal da også udbredes ti til FCK. Det er altså a alarmerend­e. Bliver presset alligeve vel for meget? FC Københav benhavn har været en trykkoger af forventnin­ger og forandring­er g gennem tre år, og mens man kl klarede den for 12 måneder siden, har man andre gange skuffet. Mange sp spilleres usynlige præstation­er den sene seneste måned giver bange anelser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark