Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRHUS HAR FÅET GULDFEBER

-

AGF

Målscore og point: 32-22, 46 point Topscorer: Patrick Mortensen (14 mål) Afslutning­er inden for rammen: 109 (11) Afslutning­er imod: 100 (3) xG for: 34,5 (8) xG imod: 26,2 (1)

Anslået budget: 57 millioner kroner (4)

DET TALER FOR GULD

David Nielsen er glad for Diego Simeones Atlético Madrid, men spørgsmåle­t er, om Uwe Rösler har fået lavet en version 2.0 af det AGF, der vandt bronze i 2020. Det er særdeles sammenhæng­ende, det århusianer­ne foretager sig både med og uden bold, og det er også derfor, vi scorer dem helt i top i kollektiv styrke.

På tre måneder har Tonni Adamsen, Al

Form Program (sværhedsgr­ad)

haji Kamara, Stephen Odey og Sebastian Seboulonse­n scoret på Jesper Hansen, og i hver af de kampe kan man føre sag for, at det var mod spil og chancer. Det er pokkers svært at score på AGF, og det er også medvirkend­e til, at optimismen er så stor i Århus.

Mikkel Duelund gør noget godt for AGF. Han kan stadig ikke spille 90 minutter, og han er del af et maskineri, ikke en spiller, der ene mand vinder kampene. Men det er altså et godt tidspunkt at få en så teknisk begavet spiller i omdrejning­er.

Uwe Rösler har et godt touch. Han vælger de rigtige opstilling­er, og han får spillerne og kollektive­t til at trives. Mange i Superligae­n må skæve misundelig­t til det, AGF har sammen lige nu.

AGF har brug for medvind søndag i form

j

af en sejr over FC Nordsjælla­nd, og at Brøndby IF tager point fra FC København. Det kan give vognen det sidste skub.

DET TALER MOD GULD

AGF har stadig svært ved at score mål. Det positive er, at man skaber chancer til mere end de snævre sejre, man har vundet i foråret, det trælse er, at der stadig mangler et reelt alternativ til Patrick Mortensen. Men helt ærligt, kun AC Horsens og Lyngby har scoret mindre, og det er jo ikke nok, hvis man skal det sidste stykke i mål som guld- eller sølvvinder, med mindre defensiven holder 100 procent tæt.

AGF er fire point efter FC Nordsjælla­nd og tre efter FC København, og det er jo helt indlysende, hvorfor det stiller århusianer­ne dårligere end de to rivaler fra Storkøbenh­avn. AGF skal nok have 10 eller 12 point for at få de guldmedalj­er.

Kan man følge det tempo, FC Nordsjælla­nd og FC København spiller i? Det finder vi ud af i de to kommende weekender, men der kan være grund til at frygte for backerne, når de skal holde Ernest Nuamah og Mohamed Daramy.

Det er pokkers svært at score på AGF, og det er også medvirkend­e til, at optimismen er så stor i Århus

g

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark