Ekstra Bladet - Tipsbladet

Rodfæstet Thomasberg

-

Hvorfor valgte FC Midtjyllan­d en cheftræner, klubben tidligere har vejet og fundet for let?

Thomas Thomasberg var i 2008 som nyansat cheftræner en straffespa­rkskonkurr­ence mod Manchester City fra at komme i UEFA Cuppens gruppespil, men et år senere fyrede klubben den unge cheftræner, der ikke havde været i nærheden af at indfri de enorme ambitioner om at spille med om guldet.

Siden har Thomas Thomasberg arbejdet som cheftræner i Hjørring, Fredericia, Randers FC og Hobro, med fire år fra 2013 til 2017 som assistentt­ræner i Randers FC.

Thomas Thomasberg har selv været inde på, at cheftræner-jobbet i 2008 nok kom for tidligt, da han var 33 år og tog over fra den ekstremt populære Erik Rasmussen, og for Svend Graversen at se er det en markant opgraderet træner, man får tilbage.

”Det er den Thomasberg, vi havde forventet, som vi har fået ind. Det er både i forhold til de værdier og den person, vi allerede kendte godt, og i forhold til de erfaringer, han har fået. Vi er rigtig glade for at have fået ham ind. Han giver en god ro, og det kan jeg mærke både på mig selv og på andre omkring ham,” siger Svend Graversen.

”Det er en mere rodfæstet træner, vi får tilbage. Menneskeli­gt kender vi ham. Han har alle de gode værdier, vi husker ham for, og som vi har kunnet følge i hans trænerarbe­jde. Det er ikke overrasken­de, som mennesker ændrer vi os oftest ikke ret meget foruden nogle små retningssk­ifte.” ”Trænerfagl­igt har han fundet sin tydelige retning. Han ved, hvad han står for, og han har en klar idé om, hvordan an han får det til udtryk gennem nem spillerne. Og det er en af de vigtigste forklaring­er på, at vi hentede ham tilbabage,” siger Svend Graversen.

”Vi i klubben skal huuske på, at ja, Thomas Thomasberg kender selvelvføl­gelig FC Midtjyllan­d, d, men på mange punkter er har klubben også ændret dret sig enormt, siden han var her første gang. Det er r en klub, der indtil i år er havnet i Top 2 fem sæsoner ner i træk. Og som minimum m h har spillet i Europa League-grupp pespillet i tre sæs soner i træk. På d den måde er det e et helt andet s sted, han komm mer tilbage til, ligeso gesom vi skal huske på, at T Thomas også på nogle punkter h har udviklet sig markant, siden han var her første gang mellem 1999 og 2009,”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark