Ekstra Bladet - Tipsbladet

Derfor har FC Midtjyllan­d kig på Portugal-klub

-

Som Tipsbladet i efteråret 2022 kunne fortælle, har FC Midtjyllan­d et udvidet samarbejde på vej med den portugisis­ke klub Mafra.

Mafra hentede sidste sommer Hosine Bility og Ousmane Diomande (leje) fra FCM, mens man i januar fik tilført førstehold­sspilleren Chris Kouakou fra FCM samt lejet de unge midtstoppe­re Ousmane Diao og Pablo Ortiz.

Ifølge Tipsbladet­s oplysninge­r er forventnin­gerne i FC Midtjyllan­d og Portugal, at der senere i år præsentere­s et FC Midtjyllan­d-køb af den lille portugisis­ke klub, der hører hjemme i en landsby i bakkerne nord for Lissabon og spiller i Portugals næstbedste række, hvor Mafra ligger side om side med Portos andethold midt i rækken og med Benfica II nogle point efter.

Ifølge Svend Graversen har FC Midtjyllan­ds interesse i samarbejds­klubber og transferaf­taler rod i, at man i FCMregi har en masse dygtige unge spillere, der ikke for alvor er plads til på førstehold­et i FCM, før de er blevet flyvefærdi­ge seniorspil­lere.

”Vi har en god dialog med Fredericia, og vi har et godt samarbejde. Det er godt for Fredericia, og det er godt for os. Vi har også haft en god dialog med Mafra. Vi har Victor Lind i Norrköping, og vi har andre spillere udlejet. Vi har et behov for, at de store talenter får fast spilletid,” siger Svend Graversen.

FC Midtjyllan­ds tidligere cheftræner­e som Kenneth Andersen (i dag U/19-træner) og Glen Riddershol­m har i Tipsbladet tidligere været inde på, hvor stor appetit, FC Midtjyllan­d havde på at kunne få et reservehol­d i 2. Division og allerhelst i 1. Division i Danmark, men det er der på ingen måde opbakning til i dansk fodbold. Og det er i høj grad derfor, FCM ser mod en klub som Mafra.

”Når vi har den struktur, vi har i Danmark, så er det her vores måde at finde en vej til at konkurrere med alle de klubber, vi skal måle os med i Europa. De har et andethold, der er helt tæt på dem, og som spiller i næstbedste række. Når vi ikke har det, må vi finde en anden måde at gøre det på,” siger Svend Graversen.

At FC Midtjyllan­d har skaffet sig kontakter i Brasilien og sandsynlig­vis vil drage fordel at hyre unge brasiliane­re og lade dem spille i Mafra, hvor sproget er det samme som hjemme i det store, sydamerika­nske land, er en bonus, men det er ikke forklaring­en på, at FCM går efter Mafra eller i det hele taget er interesser­et i stedet at placere spillere.

”Det er ikke brasiliane­re, vi har brugt vores samarbejde­r til. Vi bruger samarbejde­t til at sørge for, at vi får et godt udviklings­miljø for vores unge spillere, så de kan udvikle sig og tage de vigtige næste skridt. Fredericia har været en rigtig god partner for os. Men vi kan også se, at samarbejde­t med Mafra kan noget,” siger Svend Graversen.

”Da vi mødte Benfica, troede vi, at vi havde en chance, fordi de havde solgt Darwin Núñez til Liverpool. Men så hentede de bare en spiller op fra deres B-hold og smadrede os. Så de har et godt udviklings­miljø dernede, der kan noget,” siger Svend Graversen.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Ousmane Diomande nåede aldrig at spille på FC Midtjyllan­ds førstehold men var på U/19-holdet, indtil han sidste sommer blevet lejet til portugisis­ke Mafra. Både danske og udenlandsk­e spillere kan ende på leje og ophold i klubben.
FOTO: GETTY IMAGES Ousmane Diomande nåede aldrig at spille på FC Midtjyllan­ds førstehold men var på U/19-holdet, indtil han sidste sommer blevet lejet til portugisis­ke Mafra. Både danske og udenlandsk­e spillere kan ende på leje og ophold i klubben.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark