Ekstra Bladet - Tipsbladet

15 DAGE TILBAGE: DANSKERNE RUNDER PL-SÆSONEN AF

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Manchester United

ChristianE­riksen

Det er pludselig blevet en nervepirre­nde affære for United, der har haft et dårligt forår og nu er i reel fare for at gå glip af Champions League, og så endda med haderivale­n Liverpool som det hold, der kan snuppe pladsen.

Eriksen er endelig på vej tilbage mod topformen efter en lang pause og har været savnet, men det bliver først efter sommerferi­en, vi igen ser Eriksen sen være sit dominerend­e og bedste selv. Og hvor meget kommer United til at skifte e ud i en trup, der tydeligvis stadig er langt ngt fra det niveau, man finder få kilometer eter væk hos Josep Guardiolas Manchester er City?

Tottenham Hotspur Pierre-EmileHøjbj­erg

Til stor skuffelse for fansene sene og for direktør og formand Daniel Levy vy går Spurs glip af Champions League, med d mindre der sker et mirakel, der får Leicesters icesters 2016-mesterskab til at blegne.

Der venter en større oprydning rydning til sommer i Tottenham, der får ny cheftræner (de dage, , hvor topklubber p i England Englandg fik en manager, er, der dikterer transfers, trannsfers, er sandsynlig­vis s ovre), og om der venter en større udfordring ing for Højbjerg derdeerude, eller er om skal være deel del af genopbygni­ngen, pbygningen, vil væ-ævære et af de utallige spørgsmål, der r hænger over Tottenham i de kommende uger.

Crystal Palace JoachimAnd­ersen mAndersen

Palace e har reddet sig under Roy Hodgson, dgson, selvom der var stor skepsis psis over fyriningen af Patrick Vieira eira i marts. Andersen gør en god figur ur i England og har været et en væsentlig del af opturen. pturen. Kan Palace holde på ham, am, eller kommer der en chance for at spille i en større klub til sommer?

Bournemout­h mouth

PhilipBill­ing Billing

Billing g og Bournemout­h har en forfærdeli­g dårlig målscore, men man spiller igen i næste n sæson i Premier League, og o danskeren er simpelthen topscorer t for klubben i bedste række i denne sæson med syv mål.

Det er altså også uden de rød-hvide briller noget, der dufter af fornyet interesse fra andre klubber, der også havde Billing på listen i Bournemout­hs tid i Championsh­ip.

Leeds United

RasmusKris­tensen

Det er så giftigt for Leeds. Fra Bielsa til Allardyce, fra en argentinsk kulttræner til, at man igen er i overhængen­de fare for at rykke ned i det Championsh­ip, Leeds havde så svært ved at slippe væk fra. Det er meget, der er sat over styr, men det er ikke sikkert, at Rasmus 'NK' skal med ned i næstbedste række – ham vil der være klubber i de bedste rækker rundt omkring i Europa, der kan bruge.

Brentford MikkelDams­gaard,MathiasJen­sen,ChriMikkel­Dam stianNørga­ard,MadsRoersl­evogMathia­s stianNørga 'Zanka'Jørgensen 'Zanka'Jørg

Brentford har tabt tre af de seneste seks kampe, så det bliver nok ikke til Europafodb­old i næste n sæson. Der skal afklaring om flere af danskerne, ligesom rygterne naturligvi­s forfølger Thomas Frank efter endnu en ekstremt flot sæson af den lillebitte klub klub, der har Premier Leagues mindste budget. budg Det er næppe alle danskerne, der spiller spill i Brentford efter 1. september – til ti gengæld kan vi ikke udelukke, at nye slutter sig til.

Leicester Le DanielIver­sen,JannikVest­ergaardogV­ictorKrist­iansen

Det dufter altså af nedrykn ning, selvom Leicester selvfølgel­ig stadig sta har muligheden både matematisk og i praksis. Et 5-3-nederlag til Fulham i mandags kan vise sig at være fatalt. Jannik Vestergaar­d var så uheldig at blive skadet for resten af sæsonen, da Brendan Rodgers endelig var væk, og den høje stopper fik chancen i en reservehol­dskamp.

Daniel Iversen har fået et gennembrud og gør det godt, og så er det særdeles interessan­t at se, hvad Leicester gør med et dyrt indkøb som Victor Kristianse­n, hvis man rykker ud. Skal han straks 'cashes ind', så man har råd til et år i Championsh­ip med de vanvittigt høje lønninger, man har i Leicester? Det er ikke nogen lille og ydmyg klub længere, og nedrykning vil være en gigantisk skuffelse for en klub, der har et budget til den øvre middelklas­se i Premier League.

danskeren er simpelthen topscorer for klubben i bedste række i denne sæson med syv mål

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det er nu tid til slutspurte­n i Premier League, hvor der er danskere involveret i såvel kampen om de sidste europæiske pladser som overlevels­e i en gyser af en afslutning i bunden.
FOTO: GETTY IMAGES Det er nu tid til slutspurte­n i Premier League, hvor der er danskere involveret i såvel kampen om de sidste europæiske pladser som overlevels­e i en gyser af en afslutning i bunden.
 ?? ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ??
FOTO: GETTY IMAGES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark