Ekstra Bladet - Tipsbladet

TUNGE TØMMERMÆND I MILANO

- TEKST: JACOB HANSEN

Netmaskern­e har mildest talt ikke blafret i Tromsøs første fem ligakampe i denne sæson. Disse sluttede med cifrene 1-0, 0-0, 1-1, 1-0 og 0-1. En samlet målscore på 3-2 og altså ét mål i gennemsnit. HamKam har også været igennem fem ligakampe og tre af dem var sindssygt målrige.

De vandt to af de kampe og begge med 2-0. Modstander­ne i disse kampe er værd at notere sig i forhold til, at de her møder Tromsø. De besejrede Sandefjord og Strømsgods­et med 2-0 på eget græs. Lige præcis de to modstander­e har Tromsø også mødt på udebane i kampe, der sluttede 0-0 og 1-0.

Inter kom stærkt igennem den første kamp mod Milan, men de tænker næppe, at den hellige grav er velforvare­t med 2-0 i ryggen. Returkampe­n spilles trods alt på samme stadion, og Milan har under ingen omstændigh­eder givet fortabt endnu.

Inter tabte en udekamp mod Spezia i Serie A, inden de skulle spille returkamp mod Porto i 1/8-finalen. De tabte hjemme til Monza, inden de skulle spille returkamp mod Benfica. Mod både Benfica og Porto vandt de deres første kamp.

Sassuolo elsker at møde de ”store” hold. De har slået Juventus 1-0. De vandt 4-3 på udebane mod Roma. Besejrede Atalanta med 1-0. De vandt 5-2 på udebane mod Milan. Altså på det stadion, hvor de møder Inter. Og den slags resultater kommer ofte ud af det blå. De åbnede 2023 med ét point i de første fire ligakampe, hvorefter de så rejste til San Siro og vandt 5-2. Men nogen sensation var det ikke, for de elsker at spille på San Siro. Af deres seks seneste udekampe mod Milan vandt de tre og tabte én. Af deres seneste syv udekampe mod Inter vandt de fire og tabte én.

De forsvarend­e mestre fra Molde fik en hæslig start på denne sæson. Når man vinder titlen så overlegent, som de gjorde i 2022, vækker det opsigt, når de åbner 2023 med ét point for de første fire kampe. Men nu virker det i sandhed som om, de er vågnet op.

Først blev Aalesund smadret 3-0, så blev HamKam molesteret med 4-0. På udebane. Igen. 4-0 på udebane. Strømsgods­et tabte 2-0 i deres udekamp mod HamKam. De indkassere­de syv mål i sæsonens første tre udekampe. De tabte alle deres seneste tre udekampe mod Molde med 3-0.

Det er lige før, jeg synes, at oddset er i underkante­n, for det blegner selvfølgel­ig i sammenlign­ing med nogle af de andre odds, der snakkes om her på siderne. Men ok, det tages med i portefølje­n. Hvor tit prøver Basel lige at stå i en semifinale i en europæisk turnering? Torsdag aften møder de Fiorentina.

Der er returkamp i den kommende uge. De har allerede kæmpet sig igennem tre runder af Conference League i 2023. De vandt ingen af deres tre ligakampe, som lå forud for returkampe­n. Den ene af disse stod på hjemmebane mod St. Gallen.

Milan skuffede stort i den første kamp mod Inter i semifinale­n, men der er stadig en returkamp, og det er trods alt ”kun” 2-0, der skal indhentes. Det er svært, men ikke umuligt. Det forlyder fra klubben, at ”kvalifikat­ion til Champions League i næste sæson er vigtigere end semifinale­n”.

Men skal man ikke også sige det, når man har tabt den første kamp 0-2? Milan tabte på udebane mod Fiorentina i Serie A, inden deres returkamp mod Tottenham i 1/8-finalen. De spillede 0-0 på hjemmebane mod Empoli, inden deres returkamp mod Napoli i kvartfinal­en.

Mod både Spurs og Napoli vandt de den første kamp, men tog alligevel ingen chancer inden returkampe­n. Nu har de tabt den første kamp. Spezia kæmper for redning i Serie A. De har kun én sejr i 17 kampe. Det var på hjemmebane mod Inter, inden sidstnævnt­e skulle spille returkamp mod Porto.

 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? Simon Kjær fik - særligt i første halvleg - ørerne i maskinen mod Inter. Derfor frister hjemmeodds­et på Spezia i weekendens opgør.
IMAGES FOTO: GETTY Simon Kjær fik - særligt i første halvleg - ørerne i maskinen mod Inter. Derfor frister hjemmeodds­et på Spezia i weekendens opgør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark