Ekstra Bladet - Tipsbladet

JÆVNBYRDIG­HED I TABELLEN OG PROFILSTEM­MERNE

- Foto: Martin Nordstjern­e

Det har været en usædvanlig­t jævnbyrdig Superliga. Vi finder halvdelen af rækkens hold med mellem 46 og 58 point før sidste runde, og yderligere to klubber i Top 6 har rundet de 40 point i de første 31 runder.

Spredninge­n i pointhøst her i foråret mellem nummer et og seks er lige så stor, 12 point, som den altså er i samlet pointhøst i løbet af sæsonen, og det fortæller til gengæld historien om et forår, hvor der har været stor forskel på pointhøste­n.

FC Nordsjælla­nds individual­ister har alligevel strålet, og det i en grad, så man næsten har fået lige så mange point som FC København i den samlede fordeling af de 12 træneres point, mens FC Nordsjælla­nd altså også løbet med Forårets Profil.

På stemmetall­ene kan man se, at Elias Achouri fra Viborg og Viktor Claesson fra FC København kom relativt tæt på, men især opsplitnin­gen af stemmer til FCK-spillere med Mohamed Daramy på en i øvrigt fortjent fjerdeplad­s og pointene til Kamil Grabara betyder altså, at Ernest Nuamah i sidste ende vinder relativt sikkert.

PROFILEN NUAMAH

Det er kun de tre bundholds cheftræner­e, der ikke har Ernest Nuamah i deres Top 3, og kun Freyr Alexanders­son fra Lyngby, der ikke giver Nuamah point.

Det vidner om bred enighed om Nuamahs betydelige kvaliteter, der ellers ikke har haft optimale betingelse­r på et FC Nordsjælla­nd-hold, der skuffende kun har hentet 19 point i 14 kampe, heraf 11 point i de ni runder i medaljeslu­tspillet.

I FC Nordsjælla­nd kunne man med rette ærgre sig over smidte point især i starten af året, hvor man egentlig spillede relativt fornuftigt, mens fortjenest­en i slutspille­t nok har været mere som fortjent, hvilket understreg­er den spillemæss­ige ustabilite­t.

På den baggrund er det flot af Ernest Nuamah at vinde Forårets Profil med ni point ned til Elias Achouri, og så betyder det mindre, at Viktor Claesson på tredjeplad­sen havde flest førsteplad­ser med fem, og at Elias Achouri, Mohamed Daramy og Yann Bisseck ligesom Nuamah har to hver, mens den sidste gik til Kamil Grabara, tildelt af Silkeborg-cheftræner Kent Nielsen.

FLITTIG UDSKIFTNIN­G

Ernest Nuamah er den tredje FC Nordsjælla­nd-spiller, der vinder Forårets Profil efter Andreas Bjelland (2012) og Marcus Ingvartsen (2017), mens Andreas Schjelderu­p, Emiliano Marcondes og førnævnte Bjelland har vundet om efteråret.

Han er den første ghaneser, der løber med prisen, og i øvrigt den første udlænding siden Lukas Hradecky i 2013.

Ellers er det værd at bide mærke i, at der har været flittig udskiftnin­g blandt de spillere, der får stemmer.

Kun Kamil Grabara og Jeppe Tverskov går igen fra for et år siden, uden at de dengang var tæt på at vinde kåringen.

FC Midtjyllan­ds nedtur og AGF, Viborg og FC Nordsjælla­nds optur er en del af forklaring­en, men det er også værd at bemærke, at otte af 17 spillere, der fik stemmer til Forårets Profil 2022, siden har skiftet klub mindst én gang.

Blandt andet Top 4 fra sidste års afstemning er videre, og det er nok ikke helt skævt at gætte på, at flere af topfolkene i denne halvsæsons afstemning som Nuamah, Achouri, Daramy, Bisseck og Isaksen er på fart – ja Daramy ved vi jo med sikkerhed bliver genstand for et skifte på den eller anden måde, uanset om det blot er en retur til Amsterdam eller et frikøb eller en ny leje til FC København.

For 12 måneder siden kunne vi også se tilbage på flittig udskiftnin­g i kuldet af spillere fra afstemning­en året før, hvor 11 af 20 pointtager­e i Forårets Profil 2021 var rykket videre til en anden klub.

På den facon har sportsdire­ktører og landstræne­re ganske ret i, at Superligae­n både har et fornuftigt niveau men også er et sted, hvor de bedste spillere skal videre, og så bliver der plads til de næste, som vi altså igen i år ser i profilkåri­ngen.

 ?? ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Ernest Nuamah FC Nordsjælla­nd, Elias Achouri fra Viborg og Viktor Claesson fra FC København har brændt Superligae­n af i dette forår.
FOTO: GETTY IMAGES Ernest Nuamah FC Nordsjælla­nd, Elias Achouri fra Viborg og Viktor Claesson fra FC København har brændt Superligae­n af i dette forår.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark