Ekstra Bladet - Tipsbladet

FORÅRETS HOLD

-

ELIAS ACHOURI, VIBORG FF 13 kampe/6 mål

Sikke et gennembrud, 2023 har budt på for den tunesiske profil. 'Profil' var der netop ingen, der kaldte ham ved ankomsten fra Estoril for et år siden, men nu er Achouri blevet præcis det med sin kombinatio­n af fart, boldkontro­l og evnen til at sætte indtil flere modstander­e af i de gode aktioner. Viborg FF er heldig, hvis man også har Achouri i truppen efter transferde­adline til august.

GIFT LINKS, AGF 13 kampe/0 mål

Gift Links har gjort det godt på en uvant position som venstre wingback, så han får pladsen her på holdet, også i anerkendel­se af hans bidrag til AGF’s bedre offensive spil. Det er på sin plads at nævne, at udvalget af venstre backs med fast spilletid og stabile præstation­er ikke er vildt stort i Superligae­n i dette efterår, men der er flere spillere med lovende takter ud over sydafrikan­eren.

GUSTAV ISAKSEN, FC MIDTJYLLAN­D 14 kampe/13 mål

Isaksen har rigtigt nok spillet i det svagere nedrykning­sspil og formåede ikke ene mand at få FC Midtjyllan­d i medaljeslu­tspillet, selvom han forsøgte af hjertets fulde lyst. Men Superliga-topscorere­n før sidste runde lever endelig op til det, mange har set i ham, og som adskillige andre spillere på forårets hold vil man blive overrasket, hvis han er at finde i dansk klubfodbol­d efter 31. august.

VIKTOR CLAESSON, FC KØBENHAVN 12 kampe/4 mål

Claesson er kendt som målscorer, men han har jo sådan set spillet mest på midtbanen i FC København, hvor skader har tvunget cheftræner Jacob Neestrup til mange rokeringer på vej mod guldet. Han er ikke hurtig, han kan ikke sælges videre, men til gengæld er svenskeren en god, særdeles solid holdspille­r og målskytte, der med sin erfaring er en bærende spillere i de tunge kampe og vigtige faser af kampe.

DENIS VAVRO, FC KØBENHAVN 13 kampe/1 mål

Der er mange kandidater til pladsen ved siden af Yann-Aurel Bisseck, men vi ender med at tage Vavro på grund af hans betydning for FC København på vejen mod guldet.

KAMIL GRABARA, FC KØBENHAVN 14 kampe/4 clean sheet ERNEST NUAMAH, FC NORDSJÆLLA­ND 13 kampe/7 mål

Naturligvi­s er Forårets Profil i Superligae­n også på forårets hold. Nuamah har både evnen til at sætte modspiller­e af, score mål og finde de rigtige positioner, kombineret med en stor forståelse for at gøre det, der er i holdets interesse, også når det ikke gik så godt i dette forår. Ikke meget tyder på, at FC Nordsjælla­nd kan lade være med at sælge forwarden til sommer med store klubber på listen af bejlere.

MADS BIDSTRUP, FC NORDSJÆLLA­ND 13 kampe/0 mål

Bidstrup har igen i foråret lignet en af dem, FCN’s dårligst kunne undvære, og det kan vise sig, at FC Nordsjælla­nd skal løse lige præcis den udfordring, med mindre man kan forhandle sig selv på plads med midtbanesp­illeren og Brentford om en permanent transfer.

En god boldfordel­er og oprydder, som dog aldrig bliver nogen stor afslutter.

YANN-AUREL BISSECK, AGF 14 kampe/1 mål

AGF’eren har måske ikke lukket forårssæso­nen lige så stærkt, som han spillede de første 8-10 uger, men han har leveret nok til en klar plads på Forårets Hold. Meget tyder på, at Bisseck bliver solgt til sommer, og de tyske klubber som Frankfurt risikerer at få konkurrenc­e om den bomstærke stoppers signatur.

Igen har den polske landsholds­kandidat stået en topsæson for FC København og været blandt sit holds bedste, og var det ikke for passet og dermed en benhård konkurrenc­e med nogle af verdens bedste målmænd, var Grabara nok fast landsholds­mand allerede. Den her sommer tyder meget på, at Grabara skal sælges, og han har leveret flere store redninger undervejs i et forår, hvor han fremstår som ligaens klart bedste målmand.

MOHAMED DARAMY, FC KØBENHAVN 14 kampe/6 mål

Den seneste måned har været mindre god for den skadesramt­e kantspille­r, men det skal jo i sidste ende ikke ligge ham til last, når han nu var så god, som han var i adskillige kampe i det tidlige forår. Udfordrer, skaber chancer, scorer mål og ligner sig selv fra de bedste perioder i det første ophold i FC København. Kan Peter Christians­en nu få ham forhandlet fri af Ajax? Man skal ikke udelukke det.

ANTON GAAEI, VIBORG FF 13 kampe/0 mål

Flere spillere fra Viborg er gode kandidater til dette udvalgte hold. Egenudvikl­ede Gaaei kommer på via sit talent og den flair for at komme med frem, han har vist – salget af Christian Sørensen sidste sommer viste sig slet ikke at være den showstoppe­r for VFF, man kunne have forestille­t sig.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark