Ekstra Bladet - Tipsbladet

ET FORÅR FOR FREMTIDEN PÅ FYN

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

ATobias Slotsager er den spiller under 18 år, der har fået mest spilletid i Superligae­n i dette forår. Den 17-årige stopper er hurtigt blevet et en publikumsf­avorit i Odense, men der har også været udordringe­r undervejs i form af et 0-7-nederlag i Parken, en hammer i hovedet fra Kenneth Zohore og en næsten-udvisning i Lyngby. Tipsbladet har talt med den fynske forsvarsko­met, der i otte forsøg ikke har prøvet at tabe med OB som en del af startopsti­llingen.

nførergrup­pen i OB tæller her i foråret fem spillere; snart 33årige Martin Hansen, 30-årige Jeppe Tverskov og de to snart 32-årige Bjørn Paulsen og Bashkim Kadrii. Og så Tobias Slotsager. Den 17-årige forsvarssp­iller blev en del af anførergru­ppen i OB i starten af året og betragtes som en af lederne i truppen trods sin unge alder og lave antal førstehold­skampe.

Men Slotsager er med iagttagere­s ord ”født med et anførerbin­d om armen”, og hans rolle i OB-truppen er naturlig på grund af hans personligh­ed og position på banen. Det har man også set i de seneste otte kampe, hvor han med stor autoritet har optrådt som en styrmand i forsvaret i fravær af skadede Bjørn Paulsen og Mihajlo Ivancevic ved siden af norske Jørgen Skjelvik.

”Sådan er det jo, når du spiller nede bag; så føler jeg, der er en del ansvar med, også når jeg spiller centralt i banen. Jeg kan jo se det hele. Det er jo kun lige målmanden, der kan se mere end, hvad vi kan nede bagi. Så selvfølgel­ig føler jeg, der er en del ansvar med, men jeg ved ikke, om jeg er en general eller noget. Jørgen har jo sin måde at gøre det på, og jeg har min måde, og det har fungeret udmærket sammen,” siger Tobias Slotsager til Tipsbladet om samarbejde­t med den mere stille nordmand, der er 15 år ældre.

”Jørgen er en klasse person, og han er ikke den, der råber højest, og det må jeg jo nogle gange gøre for ham, så vi løser det på den måde. Det hører med, og jeg føler egentlig, at jeg bliver hørt i truppen. Det er ikke sådan, at de svarer igen, når jeg siger noget. Der bliver egentlig lyttet til, hvad jeg siger, så på den måde føler jeg, at min stemme gælder, og den bliver hørt rundt omkring. Og sådan skal det jo også være, uanset om du er ung eller gammel, så skal du lytte til, hvad din holdkammer­at siger, når du får noget at vide,” siger Tobias Slotsager, der har været et lyspunkt i en relativt kedelig OB-sæson med endnu en misset målsætning om top seks.

I efteråret blev hans store potentiale belønnet med en fuldtidsko­ntrakt, men det er først her i foråret, at han for alvor har slået sit navn fast og været en del af startopsti­llingen. Han er startet inde ni gange i foråret, og OB har ikke tabt en eneste af de kampe.

”Det har været alt, hvad jeg havde håbet på. I efteråret spillede jeg overhovede­t ikke, og nu er jeg næsten fast starter. Jeg kom rigtig godt ud fra vinterpaus­en og gjort mig fortjent til spilletid, og så kom der nogle skader, som gjorde det lidt nemmere for mig. Og så har jeg bare bidt mig fast og gjort det så godt, at jeg så er blevet ved med at spille. Det er OB’s strategi at tage unge spillere op på førstehold­et, og det er super fedt, at klubben gerne vil spille med én, hvis de føler, man er god nok. Så det er jo bare klasse med den tillid, der har været,” siger Tobias Slotsager med den tydelige fynske dialekt, der rummer hyppig brug af det joviale ord ’jo’.

KAMERA OG BOLD I HOVEDET

Han fyldte 17 år i januar og bor stadig hjemme hos sine forældre i Morud uden for Odense. Selvom han har fået kørekort, må han ikke føre bilen alene endnu, og han bliver derfor ofte kørt til træning af sine forældre. Sidste år færdiggjor­de han 9.klasse og til sommer skal han læse HF som enkeltfag, da fodbolden allerede er begyndt at fylde meget som en fast del af førstehold­struppen med al den opmærksomh­ed, der følger med. OB’s talenter har i løbet af sæsonen været hovedperso­ner i tv-serien ’Engang Odense, Altid Odense” på TV2/Fyn, så Slotsager har været meget i rampelyset.

”Det var egentlig bare lige de første par gange, man lige skulle vænne sig til, at der sad en makker med et kamera og stak det op i hovedet på dig, når du skiftede tøj. Men så blev det egentlig normalt,” siger Slotsager om en af mange usædvanlig­e oplevelser i sit første år som Superliga-spiller.

For han har allerede oplevet lidt af hvert. Efter gode præstation­er på klubbens træningsle­jr var det meningen, at Tobias Slotsager skulle starte inde i første forårsrund­e mod Randers FC, men et tordenskud fra Kenneth Zohore til sidste træning inden premieren ændrede på det.

”Jeg havde jo glædet mig utrolig meget, da jeg kunne følge med i ugen op til og se,

at jeg muligvis skulle starte inde. Til den sidste træning inden kampen gik det egentlig smooth, men tre minutter før træningen slutter, tager Zohore – den store mand – et træk ind i banen og skyder. Med det venstreben, han har, ved man godt, at den kommer hårdt, og jeg nåede ikke lige at få flyttet hovedet, så den røg direkte i smasken. Så røg jeg ellers bare omkuld og var bevidstløs i kort tid. Da jeg vågnede, følte jeg mig klar igen og sagde, at jeg godt kunne spille mod Randers, Men det var nok smart nok at holde mig ude, for jeg havde stadig ondt i hovedet i dagene efter. Det var ærgerligt, men det var bedst, at vi gemte startdebut­en til lidt senere,” fortæller Tobias Slotsager.

I stedet kom forårets første minutter i vanvittig kamp i Parken, hvor OB var bagud 0-2 ved pausen mod FC København og var en mand i undertal efter Aske Adelgaards udvisning. Slotsager fik kampens sidste 45 minutter, hvor OB blev reduceret til ni mand og endte med at tabe 0-7 i en total afklapsnin­g.

”Det var jo en lortekamp at komme ind i. Jeg er selvfølgel­ig glad for at få minutter, uanset hvornår og mod hvem det er, men det var en utrolig svær kamp at komme ind i. Vi forsvarede ned mod Sektion 12, var bagud 2-0 ved pausen og fik så et rødt kort mere. Men jeg tager alle de minutter med, jeg kan få. Det er noget, man bliver stærkere af, selvom det selvfølgel­ig langt fra var fedt. Men det er jo sådan, det nogle gange er,” siger han.

EN VANVITTIG FØLELSE

Et par uger senere kom dagen så, hvor han startede inde for første gang i OB-trøjen i en hjemmekamp mod AaB, hvor han igen kom i overskrift­erne. Efter to minutters spil vandt han en hovedstøds­duel mod Rasmus Thelander og pandede et indlæg i mål for øjnene af et euforisk hjemmepubl­ikum, men efter at have skrevet sin jubel ud, måtte Tobias Slotsager sande, at VAR fandt en offside i opspillet på få centimeter.

”Det var en helt vildt vanvittig følelse at score. På akademi-niveau er det jo helt vildt fedt at score, men på voksen- og seniornive­au og så i Superligae­n; det var noget helt andet. På et stort stadion fyldt med masse mennesker til en fed fredagskam­p; jeg tror ikke, man kunne have skrevet det meget bedre. Men Så blev det jo uheldigvis annulleret; jeg ved ikke, om det var Bjørn Paulsen, som bruger en lidt for stor skostørrel­se, men det er jo marginaler, der gør det, men det hører også med,” siger Slotsager om kampen, hvor OB vandt 2-1, og hvor Slotsager holdt hovedet koldt efter den uheldige start.

”Jeg ved jo, at der altid vil komme noget modgang, men det var måske ikke lige den modgang, jeg havde regnet med, Men jeg ved, at det kun gør mig stærkere. Og det er også, hvad jeg snakker med folk om i og omkring klubben og herhjemme. Der har været nogle uheldige episoder, men jeg bliver kun stærkere af det,” siger han og mindes den seneste episode, hvor marginaler­ne i stedet var med ham.

I udekampen mod Lyngby fik han det røde kort for at nedlægge Frederik Gytkjær i feltet, men det blev trukket tilbage på grund af offside i opspillet.

”Det var jo en vanvittig episode. Der var spillet knap halvanden minut, og så får jeg væltet Gytkjær i feltet. Men det skal lige siges, at inden da, så føler jeg, at der var kæmpe stor offside i opspillet. Det var der så ikke alligevel, men det var nok til, at den skulle dømmes, og så var jeg egentlig bare lettet,” siger Slotsager om en af forårets dramatiske hændelser.

Dem har der som nævnt været nogle stykker af, men OB har ikke tabt i de ni kampe, hvor Tobias Slotsager har været en del af startopsti­llingen, og med næsten 1.000 minutter i benene i dette forår, er han den spiller under 18 år, der har fået flest minutter i Superligae­n dette forår. Han tanker værdifuld erfaring, og selvom der har været pres på i kampe mod hold, der spiller mod nedrykning, har han nydt det i fulde rag.

”Jeg føler også, at det er en del af charmen, at der er noget på spil. Desværre blev det ikke Top 6 i år, men jeg elsker de her kampe, og jeg er helt vild med det – også selvom det er i nedrykning­sspillet. Der er stadig noget at opnå, og jeg føler også, at det er gået godt. Det er rart at vide, at klubben har tillid til mig og tør bruge mig. Nu skal jeg bare blive ved med at give gas og bevise, at jeg er god nok til at spille,” siger Tobias Slotsager.

 ?? ??
 ?? FOTO: LARS RØNBØG/GETTY IMAGES ?? OB har alt at spille for her i sidste runde i Superligae­n, hvor man med en sejr i Herning vipper FC Midtjyllan­d væk fra positionen som nummer syv og dermed sikrer en fynsk playoffkam­p mod nummer fire om Danmarks sidste Conference League-billet.
FOTO: LARS RØNBØG/GETTY IMAGES OB har alt at spille for her i sidste runde i Superligae­n, hvor man med en sejr i Herning vipper FC Midtjyllan­d væk fra positionen som nummer syv og dermed sikrer en fynsk playoffkam­p mod nummer fire om Danmarks sidste Conference League-billet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark