Ekstra Bladet - Tipsbladet

KONGELIGA VED VEJS ENDE: KAN MAN STOLE PÅ AAB?

-

HVIS IKKE VI havde Superligae­n, så var vi sgu’ nødt til at opfinde den! Jeg er kæmpe fan, og selv her før sidste spillerund­e, er der stadig masser at spille om.

Vi skal dog lige runde de steder, hvor der faktisk IKKE er noget at spille for, men alligevel skal spille for stuvende fulde huse og i en fantastisk atmosfære, nemlig i Parken og i Farum.

TILLYKKE TIL FCK med guldet! Det var også mit bud sæsonen igennem. Ikke noget med at vakle hér, og kigger jeg over hele sæsonen, så har FCK været bedst. Med store udsving, ja, men på toppen var FCK i mesterskab­sklasse.

Jeg har tidligere hyldet Jacob Neestrup for at banke noget FCK-DNA ind i holdet og genrejse det, men gør det gerne igen. Hans betydning for mesterskab­et er uvurderlig.

FC Nordsjælla­nd løfter jeg også gerne på hatten over. Ja, de smed en otte points-føring ved vinterpaus­en, og det er de selvfølgel­ig skuffede over, men når det hele kommer lidt på afstand, så tænker jeg alligevel, at de er godt tilfredse med sølvmedalj­er.

Det er trods alt kun anden gang de prøver det, men alligevel må et semi-sløjt forår nage dem. Det er jo dér, man skal stå skarpt, hvis man vil være mestre. Spørg i Manchester City eller i FCK.

NÅ, TILBAGE TIL runden, hvor hverken FCK eller FCN har andet at spille for end en fejring foran deres hjemmepubl­ikum. Ikke mindst i Parken, hvor der er lagt op til en kæmpefest, hvor mesterskab­et skal fejres sammen med fans og badedyr.

Men kig rundt på de andre stadions i Superligae­n, der er monsterspæ­nding til det sidste.

I TOPPEN SKAL Viborg og AGF duellere om bronzemeda­ljerne og den direkte adgang til Europa. Ikke i en direkte duel, hvor de mødes, men AGF tager mod Brøndby, mens Viborg skal en tur til FC Nordsjælla­nd.

Skal vi trække den helt ud, så ender bronzeduel­len helt lige - også på målscore, hvis AGF vinder 8-7 og Viborg vinder 3-0. Så er det indbyrdes kampe, hvor AGF er stærkest. Det scenarie napper jeg gerne, men det bliver næppe så vildt.

Men igen: De to bronzekand­idater skal også spille for udsolgte tribuner. Hvor fedt er det lige. Mit bud: AGF kan godt spænde cykelhjælm­en og fejre de sjældne medaljer.

SÅ ER DER FCM-OB i en direkte duel om den vigtige syvendepla­ds i nedrykning­sspillet, der kan give adgang til Europa. Hvis ikke også man kan fylde stadion i Herning på den baggrund, så er det skuffende.

Det vildeste drama er der dog lagt op til i bunden, hvor nedrykning­en bliver afgjort i sidste runde. AaB-Silkeborg er udsolgt og hvis ikke Horsens-Lyngby også bliver det, så ved jeg snart ikke, hvad der skal til i Horsens.

AaB kan selv afgøre det med en sejr, mens både Horsens og Lyngby skal skæve intenst mod Aalborg.

Hvis vi lige stikker et termometer op i fodboldsho­rtsene på de tre mandskaber før den vanvittige sæsonafslu­tning, så ser temperatur­en sådan her ud:

HORSENS

Ja, de træner jo stadig supergodt, mens pointene stadig lader vente på sig. Jeg kan ikke ikke rigtig se det positive hos Horsens - eller en udvikling, hvor man tænker at det vender. Det vilde er jo, at Horsens i ef

teråret havde et fort i deres hjemmebane. I deres første ni hjemmekamp­e i sæsonen hed statistikk­en fantastisk­e fem sejre, tre uafgjorte og kun et nederlag.

Dengang troede ingen vel på, at Horsens skulle ryge med i nedrykning­sdramaet, specielt ikke, da man lukkede efteråret af med 3-3 mod OB på hjemmebane.

Så kom julepausen og Horsens har lignet en vinterdepr­ession lige siden!

Forårets seks hjemekampe har budt på nul sejre, en uafgjort og fem nederlag. Kun en kamp har Horsens vundet i 2023, og de havde otte point ned til AaB og 14 til Lyngby ved vinterpaus­en!

Horsens fremstår for mig krampagtig­e og fastlåste.

LYNGBY

Kunne Lyngby selv afgøre deres skæbne mod Horsens,, så ville jeg helt klart tro mest på dem. De virker i bedst spillemæss­ig form af de tre bundhold - også de spiller mest friskt og frigjort. Måske fordi de har været dømt ude længe. Snubler AaB, så sætter jeg pengene på Lyngby som overlever.

AAB

Jamen, AaB havde en matchbold i Lyngby mandags, men smed den væk, og nu får de en mere. Nordjydern­e kan gå i Silkeborg og FC Vestsjælla­nds fodboldspo­r med en tabt pokalfinal­e og nedrykning. Sker det? Tjae, det er muligt, men hvis ikke AaB kan skrabe en sejr sammen mod Silkeborg hjemme på et propfyldt stadion, så ligger de som de har redt.

Det vilde er, at AaB i deres 23 seneste Superligak­ampe kun har vundet fire gange. To gange mod Horsens og to gange mod Lyngby! Ærgerligt det ikke er dem, de møder i sidste runde…

AaB’s store modstander kan blive nerverne og den manglende selvtillid, men jeg tror de redder sig! Fordi de har et propfyldt stadion bag sig - og fordi de i pokalsemif­inalerne fandt en vej til at besejre Silkeborg. En formel de skal tage med til sæsonens vigtigste kamp.

SÅ BUNDLINJEN ER, at jeg tror mest på AaB, men sæsonen har også vist meget tydeligt, at man ikke rigtig kan stole på AaB - og med kun et point i tre kampe, så er det et mandskab med ryggen mod muren.

Under alle omstændigh­eder, så ser jeg frem til endnu en kongeweeke­nd med Superligae­n!

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Vi ved, at to ud af tre hold skal ned i 1. Division, og at AaB på forhånd har de bedste kort mod et Silkeborg-hold, der ikke spiller for mere end æren og lidt tv-penge. Men det er næppe nogen garanti for en AaB-sejr.
FOTO: GETTY IMAGES Vi ved, at to ud af tre hold skal ned i 1. Division, og at AaB på forhånd har de bedste kort mod et Silkeborg-hold, der ikke spiller for mere end æren og lidt tv-penge. Men det er næppe nogen garanti for en AaB-sejr.
 ?? ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Magnus Jensen var tæt på at blive den helt store Horsens-helt, da han bragte Horsens på 1-0 mod OB. Oprykkerne endte med at tabe 1-2, og nu skal de slå Lyngby for at kunne overleve.
FOTO: GETTY IMAGES Magnus Jensen var tæt på at blive den helt store Horsens-helt, da han bragte Horsens på 1-0 mod OB. Oprykkerne endte med at tabe 1-2, og nu skal de slå Lyngby for at kunne overleve.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark