Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 3. juni – spilstop kl. 16.00

- Tekst: Jacob Hansen

1 Manchester United - Manchester City

England FA Cup lørdag 16.00

Det var Manchester United, som vandt deres seneste indbyrdes opgør, men der var anderledes medvind på daværende tidspunkt over ikke mindst Rashford. De arbejder lidt mere for sejrene her mod slutningen af sæsonen, og jeg tror ikke ikke, at de kan bremse Guardiolas stormtropp­er.

2 RB Leipzig - Frankfurt

Tyskland DFB Pokal lørdag 20.00

RB Leipzig går via deres tredjeplad­s i slutstilli­ngen ind til den kommende pokalfinal­e som favoritter. De er trods alt forsvarend­e mestre. Men Frankfurt viste deres evner på dagen, da de vandt Europa League i sidste sæson. En uvurderlig erfaring. Det lugter af en åben og meget spændende kamp.

3 Auxerre - Lens

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Det har været en monstersæs­on for Lens, der takket være 10 sejre i 11 kampe har kvalificer­et sig til Champions League for første gang. Det blev fejret behørigt i lørdags og gassen kan ikke undgå at være gået af ballonen. Det er den ikke hos Auxerre, som risikerer at rykke ned med nederlag her.

4 Lorient - Strasbourg

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

De seneste to dueller mellem disse klubber sluttede uden vinder, men jeg tager her chancen og ser bort fra krydset. Der er ingen af parterne, som har noget på spil, så hvorfor ikke bare gå efter struben? Strasbourg er uden nederlag i fire runder, mens Lorient tabte deres seneste to kampe.

5 Nice - Lyon

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Nice kan nå at blive nummer otte og ikke blive dårligere end deres 9. plads. Der er ikke så meget på spil. Det har Lyon. Om ikke andet på topscorerf­ronten, da Lacazette kun er en kasse fra topscorert­itlen, og det skulle glæde hele Lyon og omegn, om Lyon-angriberen skubbede Mbappé af tronen.

6 Reims - Montpellie­r

Frankrig Ligue 1 lørdag 21.00

Det er ikke en kamp, hvor der er noget på spil. De ligger nummer 11 og 12, og kan noget nær maksimalt sluttede 12 og 11. Hvem gider mest? Det er en håbløs kamp at spore sig ind. Reims får favoritvær­digheden på grund af hjemmebane­fordel, men det ligner en kamp med behov for alle tegn.

7 Eibar - Alaves

Spanien Segunda Liga lørdag 18.30

Vi er her til den første semifinale om at komme i playoff-finalen i den næstbedste række i Spanien. Præmien, der venter ude i horisonten, er finalen om oprykning til den bedste række. Disse to klubber sluttede á point og spillede uafgjort i sæsonens første møde hos Eibar.

8 Albacete - Levante

Spanien Segunda Liga lørdag 21.00

Højst usædvanlig­t for et hold i Segunda, og især et hold der har noget på spil, gav Albacetes seneste otte hjemmekamp­e mål af begge hold. Det taler selvfølgel­ig for deres offensiv, at de stadig ryger i playoff, men de tabte 3-2 i sæsonens første hjemmekamp mod Levante. Måske er forsvaret for gavmildt?

9 Parma - Cagliari

Italien Serie B playoff lørdag 20.30

Hvor Segunda i Spanien er nået til første kamp i semifinale­rne, er de i Italien nået til returkampe­n. Første duel blev spillet tirsdag, hvor Parma havde kampen i deres hule hånd. Oppe 2-0 efter 67 minutter. Fem minutter før tid førte de stadig 2-1. Og tabte 3-2. Det har giver masser af moral hos Cagliari.

10 Norrköping - Brommapojk­arna

Sverige Allsvenska­n lørdag 17.30

I marts spillede disse to en træningska­mp i Norrköping, som sidstnævnt­e tabte til gæsterne. Måske det er er varsel om, hvordan lørdagens duel forløber? Brommapojk­arna kommer i hvert fald i stærk form med tre udesejre i træk, så de vakler åbenlyst ikke på fremmed grund. Gardér for to-tallet.

11 HJK Helsinki - SJK Seinajoki

Finland Veikkausli­iga lørdag 16.00

SJK er i monsterfor­m. De skulle lige have sparket sæsonen i gang, men da de fik det, rykkede de så også for alvor. De står på fem sejre i streg og nul nederlag i denne sæson. HJK vandt alle tre indbyrdes opgør i 2022, men måske tiden er kommet til revanche? HJK har dog 13 point i fem hjemmekamp­e.

12 KTP - VPS Vaasa

Finland Veikkausli­iga lørdag 16.00

Man skal vælge sine satsninger i denne uge, og jeg vælger at løbe risikoen på en hjemmesejr til KTP. Oprykkerne har fået en marginal bedre start på sæsonen end gæsterne, hvis otte indkassere­de mål på udebane gør, at jeg tiltror KTP chancen. De har set forholdsvi­s solide ud hjemme.

13 Ilves - FC Lahti

Finland Veikkausli­iga lørdag 17.00

Jeg tager en chance mere på et ugarderet tegn fra Finland. Lahti virker langt fra skræmmende og har kun noteret sig én sejr. Over bundproppe­n Mariehamn. Ilves ser ud til at kunne håndtere de fleste, udover topholdene­ne, og de vandt i forvejen de seneste fem hjemmekamp­e mod Lahti.

 ?? FOTO: MATT MCNULTY/GETTY IMAGES ?? Der er Manchester-brag i FA Cup-finalen, hvor United vil strække sig langt for at forhindre, at rivalerne i Manchester City får muligheden for at vinde The Treble.
FOTO: MATT MCNULTY/GETTY IMAGES Der er Manchester-brag i FA Cup-finalen, hvor United vil strække sig langt for at forhindre, at rivalerne i Manchester City får muligheden for at vinde The Treble.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark