Ekstra Bladet - Tipsbladet

RB Leipzig-EintrachtF­rankfurt

-

Du skal se den:

Fordi det er den tyske pokalfinal­e

Hold øje med:

Danskerdue­llen

Lørdag er Store Pokalfinal­e Dag. Man kan lige nøjagtig nå at se FA Cup-finalen fra Wembley, den skotske FA Cup, hvor Inverness, der er midterhold i den næstbedste række, udfordrer mægtige Celtic, og DFBPokal-finale fra Berlin, hvis man ellers har seks-syv timer til rådighed (og kampene ikke skal ud i ekstra spilletid).

I den sidste finale i lørdagens triple er det endda sikkert, at der kommer en dansk vinder. Enten Yussuf Poulsen med Leipzig eller Jesper Lindstrøm med Frankfurt. Selv om sidstnævnt­e klart spiller en større rolle på sit hold, har Poulsen trods alt fået 27 kampe i denne sæson. Herunder har han scoret to mål i tre pokalopgør.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at begge mandskaber har nylig erfaring med at vinde finaler. Det glemmer man let i denne Bayern München-dominerede æra, men lørdagens finale er faktisk Leipzigs fjerde af slagsen siden 2019. Holdet er endda forsvarend­e vinder fra i fjor.

Frankfurt vandt DFB-Pokal i 2018 (og var i finalen året før), mens holdet vandt Europa League for et års tid siden. Pokalfinal­en er desuden Frankfurts sidste chance for at kvalificer­e sig til Europa League igen næste sæson, efter holdet sluttede på syvendepla­dsen i Bundesliga­en. Hvis Leipzig vinder, må Frankfurt nøjes med Conference League-kvalifikat­ionen.

Der venter desuden en lille kamp i kampen. Foreløbig er Frankfurts Randal Kolo Muani noteret for seks mål i turneringe­n, mens Leipzigs Timo Werner er noteret for fem. Hvis det går vildt for sig, kan Daichi Kamada med foreløbig fire scoringer også nå at tage topscorert­itlen.

 ?? FOTO: BORIS STREUBEL/GETTY IMAGES ?? Er det sidste nat med kliken for Yussuf Yurary Poulsen i Leipzig?
FOTO: BORIS STREUBEL/GETTY IMAGES Er det sidste nat med kliken for Yussuf Yurary Poulsen i Leipzig?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark