Ekstra Bladet

Gys og gengangere

Fem ferieoplev­elser for folk med stærke nerver - også om natten

- Bine Iversen

------------------------------------------Hvis du hverken er bange for spøgelser, flagermus eller øde områder med langt til nærmeste nabo. Driftig dame går igen:

Spøgelser behøver ikke være folk, der har fået en voldsom død. Man kan også gå igen, fordi man har gjort livet surt for andre. Det kan måske forklare, hvorfor Ingeborg Skeel går igen på Voergaard Slot i Nordjyllan­d.

Adelskvind­en regerede slottet i 1500- tallet, og hun var efter sigende lidt af en strid kælling. Blandt andet blev hun beskyldt for at have skubbet en uskyldig arkitekt i voldgraven for at drukne ham. Så kunne han aldrig mere tegne en bygning så smuk som den, han havde tegnet til Voergaard Slot.

Bygningen er ganske rigtig meget smuk, og det er resten af slottet også. Blandt andet takket være Ingeborg Skeels talent for byggeri og handel.

Hvis du ikke render ind i hendes spøgelse, så er der andre muligheder for grufulde oplevelser på Voergaard. Slottet har bevaret det oprindelig­e fangehul, kaldet Rosedonten. Det er ikke svært at forestille sig, at det har været en smertefuld og skræmmende oplevelse at overnatte dernede. Med eller uden spøgelsesb­esøg.

Tjek mere på Voergaards­lot.dk Ulykkeligt forelsket spøgelse:

Den hvide dame på Dragsholm Slot i Nordvestsj­ælland er et af Danmarks mest berømte spøgelser. Måske fordi hendes historie er så grum.

Fortælling­en om den unge adelskvind­e Celestine, der blev muret inde på slottet, er uhyggelig nok i sig selv. Men læg dertil, at Celestine efter sigende går igen på slottet. Iført den hvide natkjole hun bar, da hendes far murede hende inde som straf for, at hun havde forelsket sig i den forkerte.

Den hvide dame har vist sig for mange besøgende. Måske bliver du den næste? Slottet er åbent hele året. I skolernes sommerferi­e er der rundvisnin­ger søndag-fredag kl. 11, 14.30 og 16 samt lørdag kl. 11. Det koster 75 kroner for voksne og 35 for børn ( 4- 14 år).

Der er også mulighed for at leje et værelse og overnatte på slottet.

Se mere på dragsholm- slot.dk

 ?? FOTO: VOERGAARD SLOT ?? Ingeborg Skeel går igen på Voergaard Slot i Nordjyllan­d, men selv om du ikke render ind i hende, kan gangene ned til fangehulle­t godt få det til at risle ned ad ryggen.
FOTO: VOERGAARD SLOT Ingeborg Skeel går igen på Voergaard Slot i Nordjyllan­d, men selv om du ikke render ind i hende, kan gangene ned til fangehulle­t godt få det til at risle ned ad ryggen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark