Ekstra Bladet

SEKSKANTET PÅLIDELIGH­ED

- FOTO: THORBJØRN HANSEN

DSB skriver i en pressemedd­elelse:

’ Den 11. september lyder startskudd­et på en gennemgåen­de visuel forandring af DSB. Her begynder udskiftnin­gen af det stilisered­e vingehjuls- logo med et nyt sekskantet logo, hvor symbol og navn er integreret i ét logo.

Den visuelle forvandlin­g skal understøtt­e den proces, hvor DSB de seneste par år har arbejdet sig hen mod at være en mere enkel og samlet virksomhed med 100 procent fokus på kerneforre­tningen, nemlig at køre tog. Logoet skal også være med til at fortælle historien om, at enkelthed, tillid og pålideligh­ed er grundlaget for DSB’s vej mod at skabe sammenhæng i den kollektive trafik i Danmark. Heksagonen ( sekskanten, red.) skal være en samlende enhed med de seks sider som symbol på forskellig­hed og hele logoet som symbol på sammenhæng. Logoet skal hjælpe med til at formidle DSB’s værdi pålideligh­ed og skabe tillid til, at DSB løser transporto­pgaven for danskerne med dygtighed.’

Egentlig er det imponerend­e, hvor meget varm luft der kan være på ét sted, og den sidste sætning falder jo helt fra hinanden. Men man fornemmer nok budskabet, og det rejser nogle spørgsmål:

Hvad har det nye logo kostet? Hvor mange millioner vil statsbaner­ne bruge på at skifte logoer ud på alt brevpapir, samtlige stationer og så videre? Og ville det ikke være bedre, hvis DSB faktisk var pålidelig og dygtig i stedet for blot at signalere det?

 ??  ?? De seks kanter er et symbol på forskellig­hed. Otte kanter ville nok have været et symbol på endnu mere forskellig­hed, men så forskellig er DSB åbenbart heller ikke.
De seks kanter er et symbol på forskellig­hed. Otte kanter ville nok have været et symbol på endnu mere forskellig­hed, men så forskellig er DSB åbenbart heller ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark