Ekstra Bladet

Der skal handles - nu

-

Den borgerlige opposition vil ikke uden videre stemme for at udsætte den næste ejendomsvu­rdering fra 2015 til 2017, som regeringen lægger op til.

– Det er himmelråbe­nde forkert, siger Brian Mikkelsen, skatteordf­ører for De Konservati­ve.

Han forlanger, at der skal sættes en prop i de stigende grundskatt­er, hvis De Konservati­ve skal støtte en udsættelse.

– Der er i tusindvis af familier, der lever i usikkerhed og utryghed. Vi foreslår, at man fastfryser den skat, man betaler, på kroner og øre, så man ikke kommer til at betale stigende grundskatt­er i de kommende år. Så ved familierne, hvilken økonomi de har, siger Brian Mikkelsen.

Også Liberal Alliances skatteordf­ører, Ole Birk Olesen, mener, at der bør handles nu.

– Danske boligejere må efterhånde­n sidde tilbage med det indtryk, at problemern­e med de fejlagtige ejendomsvu­rderinger ingen ende vil tage, og det er naturligvi­s utilfredss­tillende, siger han.

Han foreslår, at der fremadrett­et bliver trukket 20 procent af ejendomsvu­rderingern­e, så ingen kommer til at betale for meget.

– Vi kan ikke holde boligejern­e hen i endnu flere år med fejlagtige vurderinge­r, siger Ole Birk Olesen.

Forsigtige Venstre

Mest forsigtig er Venstres skatteordf­ører, Torsten Schack Pedersen:

– Det er svært at vide, hvad der er op og ned. Men det er klart, at det giver nogle udfordring­er, hvis der går længere tid. Men nu må vi lige vente og se, om regeringen har nogen forslag til, hvad man så vil gøre. Men det er klart, at det er et problem.

Han vil ikke udelukke, at det kan være en løsning at fastfryse ejendomssk­atterne i kroner og øre.

– Jeg tror, at der kan være flere muligheder. Nu vil jeg godt lige læse rapporten fra ekspertudv­alget, siger Torsten Schack Pedersen.

Venstre og De Konservati­ve undlod at stemme, da regeringen sidste år fik suspendere­t ejendomsvu­rderingern­e frem til 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark