Ekstra Bladet

Pensionsmo­dne

-

bredt tendens til, at lanceringe­n af et album efterhånde­n er vigtigere end selve albummet. Sådan virker det i hvert fald, når man lytter til dem.

Jay Z, Beyoncé og David Bowie har de senere år udgivet værker, hvis utradition­elle udgivelses­model overdøvede det knap så kreative indhold.

Mistet kraften

U2 forfalder til samme overfladis­ke strategi på ’ Songs of Innocence’, der foræres væk

U2 lyder som en stivbenet gigant med støvlerne i cement

i samarbejde med Apple, hvilket vel egentlig er knap så epokegøren­de, for stort set al musik kan jo streames gratis.

I forlængels­e af gruppens tre kedelige forgængere understreg­er irernes 13. studiealbu­m indtrykket af et orkester, som simpelt hen har mistet inspiratio­nen, kraften og formatet til at skrive medrivende sange.

Danger Mouse er et spændende valg af producer, men kapacitete­ns fingeraftr­yk er alt for ubetydelig­e, og U2 lyder som en stivbenet gigant med støvlerne i cement.

Næsten godt

De karakteris­tisk storladne slagsange er uden gennemslag­skraft, og middelmådi­ghed følger middelmådi­ghed, indtil der endelig sker lidt på pladens sidste halvdel.

’ Cedarwood Road’ indeholder minsandten både dynamik og en melodi, og skæringen er det nærmeste, U2 kommer fænomenet ’ et godt nummer’, men ellers er der intet, man kan glæde sig til at høre på næste stadiontur­né – billettern­e bliver næppe gratis.

Helt befriende

Bandets rødder i post- punk stritter frem i ’ Volcano’, som dog aldrig forløses endeligt, og små eksperimen­ter med disco på ’ This Is Where You Can Reach Me Now’ og kraut- rock på ’ Sleep Like a Baby Tonight’ fremstår halvhjerte­de.

Bono har stadig ikke fået stemmen tilbage, og symptomati­sk for det sløje kvalitetsn­iveau, så er det helt befriende, når den ellers ikke just sindsopriv­ende svensker Lykke Li nynner med på afsluttend­e ’ The Troubles’.

Problemer er lige, hvad U2 har, og selv om ’ Songs of Innocence’ er gratis, så efterlader den en følelse af, at man er blevet snydt.

tom@ eb.dk

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark