Ekstra Bladet

- Det må simpelt hen ikke ske, siger retspræsid­ent

- STINE ESKILDSEN KIM VANGKILDE SIMONE AGGER

Tre læger, som er eller har været ansat på Rigshospit­alet, er ifølge Københavns Politi indblandet i en sag om fusk med faderskab.

I 2011 slæbte en kvinde den hovedtilta­lte i sagen, en i dag 39- årig læge, i retten, for at få bevist, at han var far til hendes barn. Men på baggrund af en dna- prøve slog retten fast, at det ikke var tilfældet. Ifølge politiet viser det sig nu, at dna- prøven er falsk.

Den 39- årige læge nægter sig skyldig i anklagerne om bedrageri, som løber op i 743.000 kroner

Den 39- årige læge fik ifølge anklageskr­iftet en anden læge til at skrive en falsk lægeerklær­ing, hvor der stod, at han var for syg til at få taget en dna- prøve på Rigshospit­alets Genetiske Afdeling. Lægeerklær­ingen blev udnyttet til i stedet at få taget dna- prøven på Herlev Hospital, hvor en af de andre tiltalte læger arbejder. Prøven herfra viste, at den 39- årige læge ikke var far.

Må kunne stole på læger

Kvinden ankede sagen til landsrette­n, som sendte den tilbage til Retten på Frederiksb­erg, og her blev den tiltalte læge pålagt at at få taget en ny dna- prøve på Retsgeneti­sk Afdeling på Rigshospit­alet. Den viste, at han faktisk var faderen.

Hvis det er rigtigt, at tre læger i fællesskab har forsøgt at begå bedrageri ved at fuske med dna- beviserne, er det ’ en bombe under systemet’. Det mener Torben Goldin, som er retspræsid­ent ved Retten på Frederiksb­erg, som anmeldte den hovedtilta­lte til politiet.

– Hvis det er rigtigt, at det er foregået som beskrevet, så er det en bombe under systemet med dna- beviser. Det må simpelt hen ikke ske, vi skal kunne stole på dna- beviser,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark