Ekstra Bladet

Dna- firma: Rigtig mange snyder

-

Den private virksomhed DNAtest. dk mærker en stigende interesse fra forældre, der ønsker at være sikre på, hvem der er far til barnet.

– Det er jo et meget følsomt emne, som man hverken taler med venner eller familie om. Vi har mange tilfælde, hvor en person kommer sammen med elskeren og får taget en test, uden at familien til barnet nogen sinde får noget at vide om det, siger indehaver af firmaet, Johannes Brejner, til Ekstra Bladet.

De prøver, der bliver lavet i det private firma, kan dog ikke bruges i en retslig sammenhæng, men alligevel oplever DNAtest. dk, at mange forsøger at fuske med prøverne.

– Der snydes rigtigt meget med det. Dna- prøven i sig selv er 100 procent sikker, så man kan sige, at så længe folk ikke selv snyder med det, er resultatet sikkert.

– Men det kan eksempelvi­s være, at der er en person, som ikke selv vil have, at testen skal vise, at han er far, og så snyder han med testen ved at bruge vatpinden på en anden, siger Johannes Brejner.

Hver tredje er ikke faderen

En undersøgel­se foretaget af firmaet i 2008 viste, at hver tredje af deres kunder havde fået besked om, at manden, der fik foretaget te- sten, ikke var barnets biologiske far.

– I forhold til statistikk­en er det selvfølgel­ig vigtigt at pointere, at undersøgel­sen er foretaget blandt folk, som har haft en særlig interesse i at finde ud af, om faderen er den biologiske, siger Johannes Brejner.

Hans firma blander sig ikke i kundernes forhold, men udleverer blot resultater af de dna- prøver, som bliver afleveret til firmaet typisk i form af spytprøver foretaget med en vatpind.

– Vi løser kun problemer med at opklare, hvem der er faderen, og så rådgiver vi gerne i forhold til, hvordan de skal forholde sig til resultatet, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark