Ekstra Bladet

Riskær raser over dna- test

Mænd skal juridisk og økonomisk kunne frasige sig et faderskab, mener iværksætte­ren

- HELLE KASTHOLM HANSEN

– Den ulykkelige sag med tre sikkert udmærkede læger, som har sat deres karrierer på spil på grund af en faderskabs­sag, viser, i hvor høj grad der er brug for en lovgivning på dette område, mener Klaus Riskær Petersen, der selv i 2013 fik at vide, at han skulle være far til en flygtig kærestes baby.

Han mener ikke, at unge, skrukke kvinder skal have mulighed for at ’ lave et barn’ på en mand, uden at han selv har deltaget i beslutning­en.

’ Shopper dna’

– Enlige kvinder må gerne få børn ’ alene’, men de kan ikke tillade sig i stilhed at gå ud og shoppe dna i byen. Det burde ikke være tilladt for en kvinde at gå ud og vælge en økonomisk, stærk alfahan, som så hænger på hendes beslutning resten af livet. I min optik har en biologisk far en moralsk forpligtel­se hele livet, men juridisk burde det være en anden sag.

Klaus Riskær mener, at det er urimeligt, at kvinderne i et moderne samfund kan misbruge den ligestilli­ng, de har opnået, mod mænd.

– Nogle vil sikkert mene, at manden ’ bare’ kunne have husket kondomet. Men prævention gælder altså begge veje mellem voksne mennesker. Og jeg mener ikke, at manden skal finde sig i, at stilsikre, ressources­tærke kvinder tager hans seksualite­t som gidsel og bruger hans dna til at supplere deres livsstil.

’ Hans seksualite­t indskrænke­s’

For Riskær er det oplagt, at et land med over en halv million singler må indrette lovgivning­en på det, så ikke den ene halvdel udsættes for at blive misbrugt.

– Hvis en mand ikke ved, at han lige nu er med til at lave et barn, kan han ikke sige nej. Og hvis han konstant skal være bange for den side af sagen, indskrænke­s hans seksualite­t. Det er ikke værdigt. Heller ikke for de kvin- der, hvis frigørelse og ligestilli­ng vi har været med til at kæmpe for.

 ??  ?? Klaus Riskær havde planer om at kræve en dna- test, da hans ekskæreste Laura Petersen fortalte, at hun var gravid med hans barn. Han droppede dog prøven, da barnet blev født, fordi alle kunne se, at den lille pige var Riskærs.
Klaus Riskær havde planer om at kræve en dna- test, da hans ekskæreste Laura Petersen fortalte, at hun var gravid med hans barn. Han droppede dog prøven, da barnet blev født, fordi alle kunne se, at den lille pige var Riskærs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark