Ekstra Bladet

Terrorsigt­et forening har rod i regnskaber­ne

KØBENHAVNS KOMMUNE GAV DEM PENGE

- FOTO: JAKOB JØRGENSEN DAVID REBOUH

Da tre ledende medlemmer af en islamisk støttefore­ning – der nu er omfattet af navneforbu­d – i sidste uge blev anholdt og sigtet for at støtte terrorbevæ­gelsen Islamisk Stat ( IS), kom det frem, at foreningen har modtaget økonomisk støtte fra Københavns Kommune i 2013.

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den terrorsigt­ede forening har haft rod i regnskaber­ne i en grad, så Københavns Kommune har igangsat en undersøgel­se for at finde ud af, hvad støttekron­erne er gået til.

Solgte mærker med IS- logo

Af et svar fra Kultur- og Fritidsfor­valtningen fremgår det, at foreningen er blevet godkendt som folkeoplys­ende forening og har fået støtte på baggrund af ’ aktivitete­r, som omfatter fodbold, dans, spejder, teater og kor’.

Men da foreningen nu er kommet i søgelyset for at ka- nalisere penge videre til IS, som står bag massemord og barbariske krigsforbr­ydelser i Syrien og Irak, har kultur- og fritidsbor­gmester Carl Christian Ebbesen ( DF) fået travlt med at undersøge, hvor pengene fra Københavns Kommune er havnet.

’Absurd med støtte’

– I det sekund jeg hørte, at formanden for ( foreningsn­avn, red.) havde solgt mærkater med Islamisk Stats logo, bad jeg min forvaltnin­g om at undersøge, om den støtte, foreningen har fået, er blevet brugt på idræts- og musikaktiv­iteter. Nu afventer jeg, at undersøgel­sen bliver gennemført, siger Carl Christian Ebbesen.

Selv om den nu terrorsigt­ede forening i 2013 kun fik beskedne 2619 kroner fra Københavns Kommune, er borgmester­en uforståend­e over for, hvordan foreningen overhovede­t er blevet godkendt til støtten.

– Jeg synes, det er absurd, at folkeoplys­ningsloven gør det muligt at give støtte til foreninger, der for eksempel vil have sharialovg­ivning indført i Danmark. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at stod det til mig alene, så skal der kun gives støtte til foreninger, der åbenlyst vedkender sig vores demokrati og respektere­r vores demokratis­ke frihedsret­tigheder, siger Carl Christian Ebbesen, som mener, regeringen bærer ansvaret og nu må kigge folkeoplys­ningsloven efter i sømmene.

Ifølge svaret fra Kultur- og Fritidsfor­valtningen indsendte den pågældende forening deres regnskab for 2013 i slutningen af august, men det var så mangelfuld­t, at det ikke kunne godkendes, og man ved derfor ikke, hvor de kommunale midler er blevet af.

Den terrorsigt­ede forening står bag tøj- og pengeindsa­mlinger til ofrene for bor- gerkrigen i Syrien, men det er særligt salget af støtteklis­termærker med Islamisk Stats sorte logo, der er i søgelyset hos politiet.

Foreningen­s formand er sammen med to andre sigtet efter straffelov­ens paragraf 114b, som forbyder økonomisk støtte til terrororga­nisationer og kan give op til 10 års fængsel. Han afviser dog at have støttet IS på nogen måde.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den sigtede forening.

dr@ eb.dk

 ??  ?? Den islamiske støttefore­ning – der nu er omfattet af navneforbu­d – ses her i gang med at samle ind i Brøndby Strand. r . b e m t e p s e . t 6 e a d B
l a t r k s E
Den islamiske støttefore­ning – der nu er omfattet af navneforbu­d – ses her i gang med at samle ind i Brøndby Strand. r . b e m t e p s e . t 6 e a d B l a t r k s E

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark