Ekstra Bladet

ÅRELANG KRIG VENTER

I

- JESPER HJORTH

Op til årsdagen for terrorangr­ebene 11. september måtte USA’s udenrigsmi­nister, John Kerry, i går give en trist, men realistisk melding, da han ankom til Bagdad iført hjelm og skudsikker vest.

Krigen mod Islamisk Stat kan vare ’ måneder, måske år’, sagde udenrigsmi­nisteren.

– Hvert eneste land på kloden har en rolle at spille, når det handler om at udrydde Isil ( Islamisk Stat, red.) og den ondskab, den repræsente­rer, fastslår Kerry.

Nej til Assad

I nat uddybede præsident Obama USA’s planer i en tvtale, men den danske ekspert, major Lars CramerLars­en fra Forsvarsak­ademiet, fastslår, at koalitione­n står med et kæmpe problem, specielt i Syrien.

Her har Islamisk Stat betydelige base- områder og kan i værste fald erobre Aleppo, landets største by.

I Irak har USA siden starten af august udført omkring 150 luftangreb, og i samspil med kurdiske styrker og regeringsh­æren standser det tilsynelad­ende ekstremist­ernes fremmarch.

Udelukker islamister

Nu overvejer USA også at angribe Islamisk Stat fra luften i Syrien. Her som i Irak udelukkes vestlige styrker på jorden, men i Syrien mangler der troværdige, lokale alliancepa­rtnere.

– Det er en balancegan­g ikke at blive forbundet med Assad- styret. Det vil få sunnimusli­mer i hele regionen til at vende sig mod projektet,

 ?? FOTO: AP/ BRENDAN SMIALOWSKI ?? John Kerry, selv gammel krigsveter­an, er på rundrejse til arabiske lande for at samle opbakning til koalitione­n mod Islamisk Stat.
FOTO: AP/ BRENDAN SMIALOWSKI John Kerry, selv gammel krigsveter­an, er på rundrejse til arabiske lande for at samle opbakning til koalitione­n mod Islamisk Stat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark