Ekstra Bladet

Dømt og udvist 12 ÅRS FÆNGSEL FOR DRAB PÅ ROMA

DEN DØMTE SERBER UDVISES EFTER AFSONING: Der blev grædt og krammet, da familien tog afsked med med 45- årige Jon Boc

- FATON NESIMI FOTO: PER RASMUSSEN

I en rundkreds om den dømte står hans familie og venter på, at det bliver deres tur. Han kigger dem i dybt i øjnene, kysser dem en gang på hver kind og tager imod næste familiemed­lem.

Det skulle nemlig siges farvel, da retten i Næstved i går besluttede, at den 45- årige Jon Boc skal afsone 12 års fængsel og derefter udvises til Serbien med indrejsefo­rbud, efter at han blev fundet skyldig i at dræbe den dengang 54- årige Jovan Nika i Ruds Vedby i september sidste år. Den dømte erkendte, at han skød den 54- årige med fire til fem skud, men fortalte i retten, at han handlede i nødværge, da han følte sig truet. Den dømte drabsmand har valgt at anke dommen til landsrette­n.

Efter retsforman­den Kirsten Linde afsagde dommen, fik den dømtes familie lov til at sige farvel til deres far, mand og onkel for sidste gang, og der blev ikke sparet på kys og tårer. Især afskeden med hans stedsøn, som tidligere har været alvorlig syg, var hård for Jon Boc. Det fik ham nemlig til at bryde ud i gråd, og han måtte fi- re gange vende tilbage til stedsønnen for at kysse ham på kind og pande. Undervejes udtrykte drabsmande­n flere gange sin utilfredsh­ed med dommen.

Ukendt motiv

Sagens store spørgsmål har hidtil været, hvorfor Jon Boc dræbte en syg familiefar. Anklager Susanne Bluhm forsøgte under retssagen at finde svaret, men det lykkedes aldrig for alvor.

Den dræbtes familie forklarede i retten, at den nu dræbte Jovan Nika skyldte den dømtes søn 11.000 euro for noget guld. Ifølge enken kom Jon Boc på gerningsda­gen ind i stuen og krævede pengene.

– Jeg hørte ham sige: ’ Hvornår får jeg mine penge? Hvorfor har du ikke mine penge?’ til min mand, fortalte den afdødes kone.

Dømte: Det var omvendt

Men ifølge drabsmande­n selv var situatione­n omvendt. Han forklarede på retssagens første dag, at Jovan Nika havde forlangt 50.000 kroner af den dømte. Jon Boc kørte angiveligt alene hjem til afdøde med en skarpladt 7,65 millimeter pistol i lommen for at meddele, at han ikke kunne skaffe pengene. Ifølge Jon Boc truede den dræbte ham på livet, og det var derfor, at han valgte at trykke på aftrækkere­n og dræbe den dengang 54årige familiefar.

fn@ eb.dk

 ??  ?? Jon Boc skal udvises til Serbien, hvor han er født og opvokset.
Jon Boc skal udvises til Serbien, hvor han er født og opvokset.
 ??  ?? Inden Jon Boc blev idømt 12 års fængsel, var stemningen blandt hans familie god. Indtil sidste øjeblik troede de på frifindels­e.
Inden Jon Boc blev idømt 12 års fængsel, var stemningen blandt hans familie god. Indtil sidste øjeblik troede de på frifindels­e.
 ??  ?? Afdøde Jovan Nika var på gerningsti­dspunktet syg og svag. Ifølge obduktions­rapporten sad eller lå han ned, da han blev skudt.
Afdøde Jovan Nika var på gerningsti­dspunktet syg og svag. Ifølge obduktions­rapporten sad eller lå han ned, da han blev skudt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark