Ekstra Bladet

Charmerend­e og klog

-

Living Is Easy with Eyes Closed Instr.: David Trueba Medv.: Javier Camara, Natalia de Molina, Francesco Colomer, Ramon Fontsera m.fl. 108 min. Premiere i dag i 17 biografer sikeren ’ Strawberry Fields Forever’.

Og det er ikke tilfældigt. For det er fortælling­en om den spanske engelsklær­er Antonio ( Javier Camera), som er besat af The Beatles, og derfor beslutter at drage til den andalusisk­e kyst, hvor John Lennon er i færd med optagelser­ne til filmen ’ How I Won the War’.

Francos Spanien

Undervejs samler han teenageren Juano ( Francesc Colomer) og den 20- årige, gravide Belén ( Natalia de Molina) op i sin lille bil.

Det bliver et roadtrip gennem det stadig Franco- plagede Spanien, hvor nye toner så småt er begyndt at anes i det fjerne. Og på forholdsvi­s stilfærdig og billedskøn vis kommer de alle forandrede ud på den anden side.

Det er bestemt ikke Jordens mest originale historie, David Trueba fortæller os her, til gengæld gør han det med glød, varme og menneskekl­ogskab. Og så er der tilmed en sjov Beatles- krølle til sidst.

’ Living Is Easy with Eyes Closed’ var en kæmpesucce­s hjemme i Spanien og bør også finde et publikum her. Er du til Almodóvar ( uden de store armbevægel­ser), vil du også nyde denne charmerend­e feel- good sag.

hq

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark