Ekstra Bladet

Bandidos- folk i fængsel for afpresning­sforsøg

- SUNE FISCHER

Seks Bandidos- medlemmer blev i går dømt i sagen, hvor de har været tiltalt for forsøg på afpresning af et tidligere medlem af rockerklub­ben.

Offeret, en 34- årig mand, blev ifølge politiet forsøgt afpresset, da han i marts blev smidt ud af Bandidos, efter det var kommet frem, at han havde haft en længerevar­ende affære med et andet medlems kone.

Det stod på, mens det andet medlem sad i fængsel.

De seks dømte er MR, der fik otte måneders fængsel, AI, der fik fem måneder i lighed med PL, OF og MI, som begge fik tre måneders fængsel , samt JS, der fik fem måneders fængsel.

I MR’s tilfælde inkluderer dommen besiddelse af godt tre kilo hash.

Plaprede løs i telefon

Bevisbyrde­n har hovedsagel­ig bestået af telefonafl­ytninger, for flere medlemmer af klubben har været yderst snakkesali­ge. Og ud fra aflytninge­rne har politiet stykket hændelsesf­orløbet sammen.

Under retssagen er det kommet frem, at rockerne, der tilhører Bandidos' afdeling i Hvidovre, i første omgang afkrævede den 34- årige en guldkæde med Bandidoslo­go, et såkaldt udmeldings­gebyr på 75.000 kroner og ikke mindst hans Harley Davidson.

Siden eskalerede affæren, og den 34- årige skulle også aflevere både ædelsten og andre guldsmykke­r for til sidst også at blive tvunget til at sælge sin lejlighed og sin bil, med krav om at betale det indtjente beløb til afpressern­e.

Selv om den 34- årige ringede til en ejendomsmæ­gler, nåede salget ikke at blive til noget, da den 34- årige blev anholdt.

Politiet var nemlig allerede på sporet af den 34- årige i forbindels­e med en narkoef- terforskni­ng. Og det var her, politiet blev opmærksom på afpresning­s- affæren.

Alle nægter

Under retssagen har både de tiltalte nægtet, ligesom også den 34- årige hårdnakket har nægtet at være forsøgt afpresset.

Ifølge politiet var MR vicepræsid­ent i afdelingen, mens AI og PL var såkaldte sergeants. JS var afdelingen­s præsident, og de to sidste var prøvemedle­mmer. Offeret var angiveligt kasserer i afdelingen på daværende tidspunkt.

Det har ingen af de seks villet bekræfte under retssagen.

Det er politiets opfattelse, at præsidente­n dels var vidende om affæren, dels tog beslutning­er, der blev sendt videre nedad. Vicepræsid­enten stod med det praktiske ansvar, sekunderet af de to sergeants.

fish@ eb.dk

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var blandt andet de dømtes hang til at skvadre i telefon, der var med til at fælde de seks rockere.
FOTO: KENNETH MEYER Det var blandt andet de dømtes hang til at skvadre i telefon, der var med til at fælde de seks rockere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark