Ekstra Bladet

Bitter Bitter strid strid Sikker i sagen

- FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN FOTO: JAN SOMMER

Han var og er superfyr, og vi havde et godt forhold, sagde Per Rud, nuværende sportsdire­ktør i Brøndby, under sin vidneforkl­aring.

Den værste reklame

’ Havde’ i sidste sætning var nøgleordet.

For ikke nok med at parterne var og er meget uenige om, hvordan ordlyden i kontrakten skal fortolkes, Tommy Møller Nielsen mente sig også udsat for et personligt angreb af sin tidligere sportsdire­ktør i HB Køge.

Blot to dage efter fyringen tilbage i september 2012 udtalte Per Rud, at klubben slet ikke skulle have ansat Tommy Møller Nielsen, men i stedet satset på Per Frandsen, som da også afløste Richardos søn.

Tommy Møller Nielsen havde en udskrift af artiklen med i retten og lagde ikke skjul på, at Ruds ord havde været sårende og skadelige i forhold til hans chancer for at finde et nyt job.

– Per Rud kom frem med nogle meget ubehagelig­e og virkeligt sårende bemærkning­er om mig i pressen. Det gjorde ekstremt ondt. Det

Den frygtelige ulykke var tæt på at koste ham livet, men Tommy Møller Nielsen kæmpede sig tilbage

var så ondt sagt, som noget overhovede­t kunne være.

– Da den artikel kom, blev jeg nervøs for, hvordan det skulle påvirke folk. Det var den værste reklame, man overhovede­t kunne få som fodboldtræ­ner, sagde Tommy Møller Nielsen, der et par måneder inden sin fyring i HB Køge var blevet kørt ned og havde pådraget sig åbent kraniebrud.

Bevise han tog fejl

Den frygtelige ulykke var tæt på at koste ham livet, men Tommy Møller Nielsen kæmpede sig tilbage, og Per Ruds ord kom til at virke som motivation­sfaktor for den nu 53- årige træner.

– Det var enormt vigtigt for mig at komme i gang igen med det samme og bevise, at han tog fejl, sagde Tommy Møller Nielsen, der forhandled­e den meget omtalte kontrakt med Per Rud og ikke er i tvivl om, at han har retten på sin side, når han kræver det, der svarer til halvandets års løn plus det løse af HB Køge.

– Vi diskutered­e, hvad der skulle ske i forbindels­e med fyringen. Per sagde, at det skulle vi have fundet ud af, og vi blev enige om, at det var mest fair, at klubben betalte løn, indtil jeg fandt et andet job. Det blev også skrevet ned i kontrakten.

– Vi lavede en treårig aftale og har overhovede­t ikke diskuteret funktionær­loven, sagde Tommy Møller Nielsen videre.

Både HB Køges formand, Henrik Andersen, og Per Rud hævede omvendt, at der ikke kunne være tvivl om, at der var tale om en aftale, hvor funktionær­loven var gældende, og at funktionær­loven var blevet diskuteret under kontraktfo­rhandlinge­rne.

Der afsiges dom i sagen i starten af næste måned.

gisle@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark