Ekstra Bladet

Sådan er sagen

-

Tommy Møller Nielsen underskriv­er 3. maj 2011 en kontrakt med HB Køge gældende fra 1. januar 2012 frem til 31. december 2014. Af kontrakten fremgår det, at såfremt træneren fritstille­s, skal han fortsat aflønnes, indtil han får job igen. Det fremgår også, at ’ i øvrigt er funktionær­lovens regler gældende’.

Tommy Møller leverer et flot forår i Superligae­n, selv om HB Køge ender med at rykke ud, men i 1. division får klubben en rædselsful­d start, og efter et 0- 5- nederlag til Lyngby 3. september 2012 vælger klubben at opsige kontrakten. Det bliver meddelt ham af Per Rud og Henrik Andersen umiddelbar­t efter opgøret. Tommy Møller Nielsen får at vide, at han er omfattet af funktionær­lovens regler, og at lønudbetal­ingerne vil ophøre med udgangen af december 2012, hvor han også skal aflevere sin firmabil.

Den fyrede træner protestere­r. Ikke over fyringen, men over HB Køge gør funktionær­loven gældende, da han mener, at han har indgået en uopsigelig aftale, hvor han i tilfælde af fritstilli­ng skal ha’ løn frem til udgangen af 2014, medmindre han finder et andet job i mellemtide­n.

Tommy Møller Nielsen beholder derfor også sin firmabil i perioden og afleverer den først, da han i juni 2014 endelig får held med jobjagten og bliver assistentt­ræner i FC Vestsjælla­nd. HB Køge føler sig på sikker grund og har ikke været interesser­et i et forlig. Klubben mener, at Tommy Møller Nielsen har skrevet under på en kontrakt, hvor der står, at funktionær­loven er gældende.

Dommer Helle Hjelm Poulsen tilbød efter onsdagens hovedforha­ndling at komme med sin tilkendegi­velse. Advokat Jørn Bonnesen, der repræsente­rer Tommy Møller Nielsen, takkede ja til tilbuddet, men det blev afslået af HB Køges advokat, Søren Storgaard Christense­n. Sagsøgte ønskede en skriftlig dom, og den vil foreligge i begyndelse­n af oktober.

Får Tommy Møller Nielsen medhold i sin hovedpåsta­nd, står HB Køge til at skulle af med godt én mio. kr. til sin tidligere træner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark