Ekstra Bladet

Stå sammen FCK STRAFFER 12 FANS

De danske vicemestre har stanget karantæner ud efter balladen i forbindels­e med det maj- derbyet mod Brøndby

- FOTO: ANITA GRAVERSEN GISLE THORSEN

Da FC København og Brøndby senest mødtes i københavne­r- derbyet i Parken, var det desværre ikke begivenhed­erne på banen, der kom til at fylde i dagene efter 1- 1opgøret.

En række Brøndby- fans, der ikke befandt sig på det tildelte gæsteafsni­t i nationalar­enaen, blev overfaldet af et såkaldt tæskehold.

FC København har siden identifice­ret nogle af skyldige fra opgøret 4. maj, og de kommer heldigvis ikke til Superliga- bold i Parken, når FCK og Brøndby 21. september på ny mødes.

Det fortæller Christian Wolny, kommunikat­ionschef i FC København, til Ekstra Bladet.

– Vi har gjort lige præcis det, som vi sagde, vi ville gøre, og som er fast rutine, hvis nogen har trådt uden for ordensregl­ementet i Telia Parken. De er blevet identifice­ret af vores sikkerheds­afdeling gennem videooptag­elser og efterfølge­nde tildelt længere karantæner.

– Vi vil ikke acceptere, at nogen som helst lader deres adfærd gå ud over andre gæ- sters sikkerhed. Det er totalt uacceptabe­lt, og vi beklager, at enkelte gæster har været udsat for det.

Som hjemmehold har vi ansvaret for sikkerhede­n på stadion. Derfor tager vi også ansvar for det, der skete

– Hvor mange personer drejer det sig om, og hvordan er de blevet straffet?

– Vores sikkerheds­afdeling kunne identifice­re 12 personer og har videooptag­elser, der dokumenter­er overtrædel­serne, og de har som sagt alle fået karantæner. –

Hvad gør I så op til det kommende derby for at undgå, at det samme kan ske?

– Det vigtigste er at tage et ansvar og sikre, at der ikke gås på kompromis med sikkerhede­n. Som hjemmehold har vi ansvaret for sikkerhede­n på stadion. Derfor tager vi også ansvar for det, der skete, hvor nogle personer mente, at de kunne tage sa- gerne i egne hænder.

– Det vil vi ikke finde os i, og det har en konsekvens. Men inden og efter har vi som klubber et fælles ansvar, og det føler vi, at der er enighed om. Uanset om vi spiller i København eller i Brøndby.

– Hvad har I så gjort op til kampen 21. september?

– Vi har blandt andet udvidet den tribune, som Brøndbys fans har til rådighed til maksimal kapacitet, hvilket har givet dem 400 ekstra pladser. Men vi vil fortsat, som reglerne foreskrive­r, holde fangrupper­ne på ad- skilte tribuner, siger Christian Wolny og fortæller, at FCK tydeligt gør opmærksom på, at man som fan af udeholdet kun har adgang til den tribune, der er reserveret til udeholdets fans.

Derfor vil klubben i samråd og samarbejde med politiet ved indgangene til afvise folk, der ikke har forstået det. Brøndby har fået tildelt – og for længst solgt – 3400 billetter til udebaneafs­nittet i Parken.

Derbyet forventes udsolgt med omkring 38.000 tilskuere.

gisle@ eb.dk

 ??  ?? FCK vil have fans totalt separeret i fremtiden. Et område for Brøndby og resten af Parken til FCK.
FCK vil have fans totalt separeret i fremtiden. Et område for Brøndby og resten af Parken til FCK.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark