Ekstra Bladet

PRINSESSEN­S PRINSESSEN­S STORE TEST STORE TEST

KVINDEFIGH­T: Svenske Klara Svensson bokser lørdag aften i København sin første VM- kamp, mens Cecilia Brækhus bokser om fire VM- bælter på samme tid

- THOR CARLSKOV PHOTO WENDE FOTO:

Det er i høj grad damerne, der har styr på sagerne i Nordic Fight Night, ligesom de har i så mange andre forhold i livet.

Norske Cecilia Brækhus er verdensmes­ter i hele tre af de store bokseforbu­nd – WBA, WBC og WBO – og hun bokser lørdagens Fight Night i Tap1 på Carlsberg i København om IBF- bæltet i weltervægt. Kun Bernard Hopkins og Jermain Taylor har blandt mændene været indehaver af de fire store VM- bælter på samme tid, så det ville være en formidabel præstation, hvis Brækhus lørdag aften erobrer IBF- titlen til sin samling.

Havde den ubesejrede norske kvinde, også kaldet ’ The First Lady’, været en mand, ville hun bokse for mindst 10.000 tilskuere hver gang.

Mod knockout- dronning

Og så er der 26- årige Klara Svensson, The Swedish Princess, der ligeledes lørdag bokser om VM- titlen, i hendes tilfælde dog for første gang i karrieren.

Letwelterv­ægteren Svensson er ikke mindre talentfuld end den seks år ældre Brækhus. Hendes rekordlist­e som amatør byder på fem svenske mesterskab­er,

Marie skal passe på med, hvad hun siger, for den slags ord motiverer mig mere, end hun aner. Jeg tænker: Okay, de ord kommer hun til at fortryde

to nordiske mesterskab­er, en VM- sølvmedalj­e, to VMbronzeme­daljer og en EMsølvmeda­lje.

Lørdag venter karrierens største udfordring, når Svensson står over for den hårdtslåen­de tysker Marie Riederer ( 15- 1- 1, 10 KO) i kamp om WBC’s interimtit­el. Svensson ved, hvad der venter.

Nervekrig

– Tyskeren har en flot rekordlist­e. Hun har kun tabt en enkelt af sine 17 kampe, og den kamp, hun tabte, kom mod en af vore dages store verdensmes­tre, Christina Hammer. Riederer har vundet 10 kampe på knockout, så hun har med andre ord saft i næverne, men det bekymrer mig ikke, sagde Svensson forleden til Aftonblade­t, hvor hun får en god dækning trods Sveriges bokseforsk­rækkelse.

At Svensson, der har Floyd Mayweather, Gennady Golovkin og Muhammad Ali som nogle af sine forbillede­r, står foran en VM- kamp, ses af den nervekrig, som Riederer har indledt ved at sige, at svenskeren ikke slår særlig hårdt.

– Maries ord vidner om, at hun måske ikke har sat sig så godt ind i, hvordan jeg er som bokser, lyder svaret fra Svensson.

– Marie skal passe på med, hvad hun siger, for den slags ord motiverer mig mere, end hun aner. Jeg tænker: Okay, de ord kommer hun til at fortry- de, lyder det fra den 26- årige svensker.

Fredag klokken 16 får de to hårdtslåen­de damer lejlighed til at smile syrligt til hinanden, når der er indvejning i Hotel Crowne Plaza i Ørestaden i København. Ud over Klara Svensson og Cecilia Brækhus skal blandt andre de danske talenter Torben Keller, Abdul Khattab og Micki Nielsen i kamp ved Nordic Fight Night lørdag aften i København.

thc@ eb.dk

 ?? FOTO: TEAM SAUERLAND ?? Det er dette bælte, som den svenske bokser vil have fat i. Klara Svensson er klar til at vise mulerne frem til Fight Night.
FOTO: TEAM SAUERLAND Det er dette bælte, som den svenske bokser vil have fat i. Klara Svensson er klar til at vise mulerne frem til Fight Night.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark