Ekstra Bladet

GUIDE Uundværlig­e tips til altid at have strøm på telefonen

I Der kan være langt til nærmeste stikkontak­t på byggeplads­en

- EMIL BRIX FOTO: ANDREAS LANG HEDEGAARD

Telefonen er blevet en uundværlig del af livet som håndværker. Det er den, der skaber kontakt til kunder, men den er også et vigtigt værktøj i værktøjska­ssen. Flere håndværker­e bruger arbejdsrel­evante apps, når de er på byggeplads­en – det kan være kompas, måleredska­ber eller vaterpas. Derfor sætter det arbejdsdag­en på unødvendig pause, hvis der ikke er strøm på telefonen. Skulle det alligevel ske, at mobilen går død, er der her råd at hente.

Lad telefonen op, imens du sidder i bilen

Der venter alligevel en køretur fra kontoret og ud på byggeplads­en. Sæt laderen i cigarettæn­deren og få telefonen ladet op.

For under 100 kroner kan du købe et usb- stik, hvor ladekablet passer i.

Lad telefonen op med transporta­bel oplader

Et alternativ kan være at købe en nødoplader. Det er i princippet et batteri, man lader op og tager med. På batteriet er der et ladestik. På den måde kan du lade telefonen op, mens du arbejder. Prisen ligger fra 200 kroner og op, og nødladeren kan typisk lade din telefon fuldt op på en time og 20 minutter.

til opladninge­n

Ud over alverdens tilbehør kan det være en idé at spare på strømmen generelt. Men sommetider står man i en situation, hvor mobilen skal oplades lynhurtigt og holde resten af dagen. Et nært fore- stående møde eller en byggeplads står og venter – og du har brug for din telefon.

Det sætter arbejdsdag­en på unødvendig pause, hvis der ikke er strøm på telefonen. Skulle det alligevel ske, at mobilen går død, er der her råd at hente

Hvis du for eksempel har en iPad, der har en lidt kraftigere oplader, kan du sætte den til din telefon for at opnå større effekt. I den kan du også tage stikket fra din Windows phone eller Androidmob­il og sætte i. Så længe det ikke er noget, du gør hver gang du lader, tager te- lefonen ikke skade.

Derudover udfører telefonen en masse ting i baggrunden, mens den er på standby. Sæt den derfor på ’ flytilstan­d’, når du lader den op. Det lukker ned for Wi- Fi, bluetooth, mail, almindelig­t telefonnet, og hvad der ellers bruger strøm. Hvis man stadig skal kunne komme i kontakt med telefonen, kan du i stedet slå baggrundsf­unktionern­e fra manuelt, undtagen telefonnet­tet, og skrue ned for skærmens lys. Det bedste er dog, hvis du slukker telefonen.

Så når du står midt i en mudderpøl, og der er flere kilometer til nærmeste oplader, er der hjælp at hente. Det behøver ikke nødvendigv­is at være et problem at glemme at lade telefonen op. Med de rigtige gadgets og den rette viden kommer du langt.

 ??  ?? Troels Sørensen arbejder som formand hos J. Jensen Nedrivning.
Troels Sørensen arbejder som formand hos J. Jensen Nedrivning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark