Ekstra Bladet

SÅDAN BLEV JEG PRESSET TIL SEX

YAHYA HASSANS LÆRERINDE:

- KARSTEN GØTTLER

Skal man tro lærerinde og forfatter Louise Østergaard, var det den dengang 16- årige Yahya Hassan, der i 2012 pressede sin over tyve ældre kontaktper­son til et samleje mod at slette nogle intime email.

Det fortalte den nu 41- årige Louise Østergaard i går retten i Aalborg i en tilståelse­ssag, hvor hun var tiltalt for et ulovligt seksuelt forhold efter den såkaldte skolelærer- paragraf.

Tiltalen blev rejst, efter Louise Østergaard i en bog i detaljer beskrev sit forhold til den fremstorme­nde digter.

Det første samleje skete mod hendes vilje, men alligevel på et tidspunkt, hvor den unge Yahya og Louise, i hendes øjne uskyldigt, havde kissemisse­t et stykke tid, mens han var anbragt på bostedet Solhaven i Farsø.

– Jeg vidste godt, det var problemati­sk, sagde hun.

Jeg blev først hidsig over, at han kunne finde på det, men så sagde jeg ’okay så gør jeg det’. Hellere få det overstået, end at de mail kom frem

En januardag i 2012 forlangte Yahya Hassan 30.000 kroner for at slette en meget personlig mail- korrespond­ance mellem dem. Alternativ­t kunne hun betale i form af sex.

– Jeg blev først hidsig over, at han kunne finde på det, men så sagde jeg ’ okay så gør jeg det’. Hellere få det overstået, end at de mail kom frem, sagde hun. – Blev du presset? – Ja, i hvert fald følelsesmæ­ssigt.

Hun fortalte både sin daværende ægtefælle og sin arbejdsgiv­er om episoden, og derefter trak hun sig som kontaktper­son.

Få måneder senere indledte hun dog et regulært forhold til den unge digter- spire. Forinden var hun blevet skilt. Forholdet til Hassan stod på et år.

Dommer Helle Dietz bad Louise svare på, om hun havde mulighed for at gå sin vej i stedet for at gå i seng med Yahya Hassan første gang.

– Ja, det kunne jeg have gjort.

– Erkender du også, at du burde have vidst, at et seksuelt forhold var strafbart?

– Ja, men følelserne tog overhånd.

På grund af den lange tid siden den første sex- kontakt valgte dommeren at give Louise fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstj­eneste.

Louise Østergaard acceptered­e dommen, men ønskede efterfølge­nde ikke at tale med pressen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Yahya Hassan. Han har ingen kommentare­r.

kag@ eb.dk

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ifølge den nu dømte Louise Østergaard pressede den fremstorme­nde karrierely­riker Yahya Hassan hende for knap tre år siden til det første samleje mellem de to.
Ifølge den nu dømte Louise Østergaard pressede den fremstorme­nde karrierely­riker Yahya Hassan hende for knap tre år siden til det første samleje mellem de to.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark