Ekstra Bladet

Spillede død for at overleve

-

Nogle få hundrede meter fra Københavns Rådhusplad­s, midt mellem høje bygninger med glasfacade­r, en firesporet trafikeret vej og flere byggeplads­er, står en hvid, mennesketo­m skurvogn.

Intet på stedet vidnede i går om det mareridt, der ifølge Københavns Politi udspillede sig for en 23årig kvinde – et mareridt, hun formentlig kun slap fra med livet i behold, fordi det lykkedes hende at overbevise sin overfaldsm­and om, at hun var død.

Kvinden blev ifølge politiet udsat for både vold, voldtægt og til sidst et drabsforsø­g natten til søndag. Her gik hun ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r selv med gerningsma­nden ned til Kalvebod Brygge i det indre København efter en bytur for at finde et hotelværel­se, hvor de kunne have sex.

Men det mislykkede­s, og de fandt i stedet en ulåst skurvogn ved Danhostel nær Langebro. Herefter gik alting galt.

Slæbt til havnekant

Den sigtede 33- årige slog – ifølge anklagerne mod ham – kvinden med knytnæve, skubbede hende ind over et bord, trak hendes nederdel op og fastholdt hende, så hun besvimede. Herefter voldtog han hende, inden han slæbte eller bar hende de næsten 100 meter ned til havnekante­n.

Her smed han hende i og stod ved vandkanten for at sikre, at offeret ikke tog flugten op igen, lyder det i sigtelsen, som blev læst op i gårsdagens grundlovsf­orhør mod manden.

Den 23- årige overlevede ved at ligge helt stille i vandoverfl­aden med hovedet nede i det iskolde vand, inden gerningsma­nden forsvandt – formentlig fordi han troede, hun var død.

Herefter fik hun reddet sig selv op ad vandet og blev fundet af forbipasse­rende, der hjalp den berusede og stærkt nedkølede kvinde.

Alvorligt nedkølet blev hun ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r hastet på Rigshospit­alets Traumecent­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark