Ekstra Bladet

Favoritter­ne Brøndby IF er min klub

Thorning erkender, at hun overvejede at holde med FCK, fordi hun bor på Østerbro

- JAMES KRISTOFFER MILES FOTO: BRØNDBY IF

Statsminis­ter Helle Thorning- Schmidt ( S) erkender nu, at hun tidligere har overvejet at holde med FCK, men at ophavet på den københavns­ke Vestegn trumfede tvivlen.

– Jeg er fra Vestegnen. Og jeg må blankt erkende, at jeg er Brøndby- fan, siger Helle Thorning- Schmidt til Ekstra Bladet i en mail.

Thorning har svaret Ekstra Bladet på sit tilhørsfor­hold, efter der i løbet af det sidste døgn er opstået tvivl om, hvor hendes loyalitet ligger i Superligae­n.

Det skete, da statsminis­te- ren søndag deltog på lægterne til BIF's 50- års jubilæumsk­amp på Brøndby Stadion.

Thorning besøge også omklædning­srummet efter kampen, hvor hun fejrede sejren med halstørklæ­de og kampråb.

Men da hun i 2003 var folketings­kandidat i Køben-

Man kan godt tage pigen ud af Vestegnen. Men man kan ikke tage Vestegnen ud af pigen

havn, udtalte hun sig ganske anderledes om sit klubtilhør­sforhold til det lokale, socialdemo­kratiske medlemsbla­d. Her proklamere­de Thorning, at FCK var favorithol­det.

På spørgsmåle­t ’ hvem holder du med i Superligae­n’, svarede Danmarks dengang kommende statsminis­ter:

’Så må jeg nok sige FC København.’

Nu slår Helle ThorningSc­hmidt så endelig fast, at hun er gul og blå ind i hjertet, og forklarer for første gang, at overvejels­erne om Byens Hold udelukkend­e opstod som følge af hjemmeadre­ssen tæt på Parken.

– FCK er også en god klub. Og jeg bor på Østerbro og har på et tidspunkt tænkt, at jeg burde holde med det lokale hold. Men som man siger: Man kan godt tage pigen ud af Vestegnen. Men man kan ikke tage Vestegnen ud af pigen. Brøndby IF er min klub, siger Thorning til Ekstra Bladet.

Klubforræd­eri

Og det er måske meget smart for statsminis­teren at melde så klart ud. Vægelsinde­t ud i yndlingsho­ld nåede nemlig allerede i løbet i går at afføde vrede reaktioner fra fodboldint­eresserede på både hendes egen Facebook- side og Twitter, hvor de skiftende udmeldinge­r er blevet spottet.

Som Twitter- brugeren Andreas Rasmussen skriver:

’ Yikes. En ting er klasseforr­æderi, det er slemt nok. Men klubforræd­deri ..!’

kristoffer@ eb.dk

 ??  ?? Efter at have festet i Brøndbys omklædning­srum erkender Helle Thorning, at hendes hjerte banker for de blå- gule og ikke, som hun ellers tidligere har givet indtryk af, for FCK.
Efter at have festet i Brøndbys omklædning­srum erkender Helle Thorning, at hendes hjerte banker for de blå- gule og ikke, som hun ellers tidligere har givet indtryk af, for FCK.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark