Ekstra Bladet

Genforenet

- PERNILLE OBELITZ

Der må ny lovgivning til, siger politikern­e, som kalder det hjerteløst, at Nette Bruun blev frataget sine børnepenge, da hendes to døtre Yasmin og Sarah blev bortført af pigernes far.

– Det er en helt urimelig situation, familien bliver bragt i, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, som vil bede socialmini­ster Manu Sareen om en redegørels­e.

– Hvis svaret fra socialmini­steren er, at sådan er loven, og sådan vil man prakti- sere den, så er der mildest talt plads til forbedring.

Også Venstre- politikere­n Ellen Trane Nørby kalder behandling­en af Nette Bruun for langt ude.

– Jeg synes, det virker hjerteløst, og det er et eksempel på, at der fortsat er myndighede­r, der glemmer at forholde sig til, hvilken frygtelig situation forældre, der har fået bortført børn, står i, siger hun.

Kræver lovændring

Socialmini­ster Manu Sareen ( R) har ikke været involveret i sagen, men siger i et skriftligt svar til Ekstra Bladet:

– Jeg kender jo kun sagen fra Ekstra Bladets omtale. Min umiddelbar­e reaktion er, at moderen selvfølgel­ig har mulighed for at klage over den afgørelse, hun har modtaget. Jeg har i dag bedt mine embedsmænd se på, om sagen giver anledning til flere overvejels­er.

Og hvis Manu Sareen ikke gør mere, vil Peter Skaarup kræve en lovændring.

– Så er der brug for et politisk flertal, og det kunne jo så betyde, at der kunne komme en lovændring, eller at man tilføjede noget til loven, siger Peter Skaarup.

– Det må og skal kunne gøres anderledes.

Efter loven

Advokat Laue Traberg Smidt forklarer til Ekstra Bladet, at det er helt efter bogen, når kommunen fratager moderen børnepenge­ne.

– Det står i loven. Hvis ikke hun har udgiften, så får hun heller ikke børnepenge­ne. Det er jo penge til børnene.

– Kommunen ville administre­re loven forkert, hvis de gav hende børnepenge, og så får kommunen problemer med Statsforva­ltningen.

Og i loven om børnetilsk­ud står der, at man som forældre ikke er berettiget til børnepenge, når børnene opholder sig i udlandet.

Men den forklaring er Peter Skaarup ikke tilfreds med.

– Der er i hvert fald den mulighed, at man bare udviser god, gammeldags konduite og lige klapper hesten, inden man står klar med kongens foged.

peo@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark