Ekstra Bladet

ØL- KRIG I VENSTRE

DE SKUMMER I KULISSEN

- JONAS SAHL PER MATHIESSEN STEEN LARSEN

Hvis man gik og troede, at alt er fryd og gammen i Venstre, så sørger Kristian Jensen for at rive alle iagttagere ud af den vildfarels­e.

I et interview med Fyens Stiftstide­nde smider han i den grad brænde på bålet, som ellers blev forsøgt slukket efter krisemødet i Odense 3. juni, hvor Løkke var tæt på at ryge som formand.

Dermed bryder han den tavshed om tiden op til og under mødet, som ellers har været mantraet fra både Lars Løkke og Kristian Jensen indtil nu. Nu ser vi fremad, har det lydt igen og igen – lige indtil i går, hvor næstforman­den begyndte at snakke om det voldsomme opgør mellem partiets fløje.

Ingen V- direktør

Nogle partifælle­r har simpelt hen fået galt i halsen, hvilket parti Venstre er, siger Kristian Jensen.

– I foråret måtte mange spørge sig selv, om vi var en kampagneor­ganisation eller en folkelig bevægelse? Når der blev brugt ord som ’ I en- hver virksomhed vil man gerne have, at direktøren ser godt ud’, siger han til avisen.

– Jamen, vi har sgu ikke en direktør i Venstre! Det er ikke sådan, at formanden i Venstre kan sige ’ mit parti’. Det er ikke hans parti. Men han er ’vores formand’. Det er ikke ham, der har valgt os. Det er os, der har valgt ham, påpeger han over for Fyens Stiftstide­nde med noget, der ligner en slet skjult stikpille til sin formand og partisekre­tær Claus Richter.

Ingen øl med Lars

I samme åndedrag påpeger Kristian Jensen, at han ikke ligefrem er perlevenne­r med Lars Løkke.

– Skulle jeg vælge en at drikke en øl med en sen aften, så blev det ikke Lars. Og skulle Lars vælge en at drikke en øl med en sen aften, blev det ikke mig, lyder analysen fra Kristian Jensen til Fyens Stiftstide­nde.

– Jeg tror, den bedste beskrivels­e er, at vi havde ikke noget forhold til hinanden. Det var ikke godt, det var ikke skidt, og vi havde aldrig problemer med at arbejde sammen, fortsætter han og tilføjer:

– Sådan er det, et stykke hen ad vejen, stadigvæk.

Brutalis

I Løkke- lejren bliver interviewe­t opfattet som en sylespids daggert, der har til formål at minde Lars Løkke og hans støtter om, at Kristian Jensen nok har tabt slaget, men ikke krigen.

Kristian Jensen er, lyder det, stadig bitter over, at han i kølvandet på nederlaget i kælderen i Odense Kongrescen­ter er blevet fremstille­t som en mand, der lod sig kue af den store, grumme LøkkeBruta­lis.

sahl@ eb.dk; pma@ eb.dk; steen@ eb.dk

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark