Ekstra Bladet

17-ÅRIG MISTEDE KÆRESTE, 17-ÅRIG MISTEDE KÆRESTE, DATTER OG UFØDT BARN DATTER OG UFØDT BARN I TRAFIKULYK­KE I TRAFIKULYK­KE

UBÆRLIG TRAGEDIE: Josephine Offenberg var gravid med sit andet barn

- PERNILLE OBELITZ FOTO: JAN UNGER

Josephine Offenberg var sammen med sin 19- årige kæreste Dennis og sin etårige datter Yasmin på vej til svigerfami­lien for at fortælle en glædelig nyhed mandag aften, da den lille, unge familie kollidered­e med en bus ved Skibby i Nordsjælla­nd.

Den 17- årige mor var nemlig gravid og blot en måned henne, da hun mistede både kæresten, datteren og sit ufødte barn. I morens hjem i Roskilde beskriver Josephine Offenberg hulkende sit værste mareridt, mens hun knuger sin mors hånd.

Den 17- årige mor havde blot få dage forinden fundet ud af, at hun var gravid med sit andet barn, som hun også mistede under ulykken.

– De havde ikke helt taget stilling til det endnu, men de ville rigtig gerne beholde barnet, fortæller Josephines mor, Mitzi Offenberg.

Den 17- årige pige støtter sig til sin mor, Mitzi Offenberg, når gråden bryder ind i talestrømm­en.

– Hvorfor var det lige dem? Hvorfor kunne vi ikke alle overleve, hvis jeg kunne overleve, fortæller Josephine Offenberg om de spørgsmål, der siden ulykken har fyldt hendes hoved.

– Jeg vil bare gerne have dem tilbage igen. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre uden dem, fremstamme­r Josephine Offenberg.

Et hårdt liv

Et lille alter pyntet med malede håndaftryk og billeder af den etårige Yasmin samt en halskæde med et sølvkors som vedhæng står centralt i stuen i lejlighede­n i Roskilde, hvor også lyden af dybe vejrtrækni­nger og høje hulk fylder rummet.

– Vi skal pludselig til at tage stilling til noget, som vi overhovede­t ikke har lyst til, fortæller Josephines mor.

– Det er så hårdt at se sit barn gå igennem det her, siger Mitzi Offenberg, 39, mens hun kigger på sin datter.

Hun fortæller, at hendes datter i forvejen har haft et hårdt liv, men at hun har kæmpet en kamp for et godt liv, siden hun blev gravid som 15- årig.

Nu håber Josephines mor, at hun kan få nogen hjælp til at bearbejde den store sorg. Familien har dog ikke nået at tænke over, hvad der fremover skal ske med Josephine, der ikke længere har råd til at flytte ind i den nye lejlighed i Holbæk, hvor hun skulle have boet sammen med datteren Yasmin.

– Hun er jo ikke mor mere, og hun er under 18, så hun kan jo ikke få penge nogen steder fra, forklarer Mitzi Offenberg.

Kun gamle dør

De næste par dage skal bruges på at kontakte bedemænd og planlægge begravelse for den datter, Josephine Offenberg kun fik halvandet år sammen med.

– Vi troede, at vi skulle til at planlægge Yasmins toårsfødse­lsdag, fortæller Mitzi Offenberg.

– Det er gamle mennesker, der dør. Ikke børn og unge mænd.

Tirsdag tog familien afsked med Yasmin, da de slukkede for respirator­en, men Josephine Offenberg har endnu ikke haft mulighed for at sige farvel til sin kæreste, der døde på stedet.

På fredag vil Josephine Offenberg efter obduktione­n kunne se sin kæreste og datter en sidste gang.

peo@ eb.dk

 ??  ?? . r å g i t e d a l B a r t s k E
17- årige Josephine Offenberg er utrøstelig efter at have mistet sin datter Yasmin, sin kæreste og sit ufødte barn. Her græder hun med sin mor, Mitzi Offenberg.
. r å g i t e d a l B a r t s k E 17- årige Josephine Offenberg er utrøstelig efter at have mistet sin datter Yasmin, sin kæreste og sit ufødte barn. Her græder hun med sin mor, Mitzi Offenberg.
 ??  ?? Lille etårige Yasmin blev dræbt i en trafikulyk­ke.
Lille etårige Yasmin blev dræbt i en trafikulyk­ke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark