Ekstra Bladet

Desperado flygtede fra forvarings­dom

- JAN SØGAARD POLITIFOTO

Voldsmande­n og røveren Bo René Gulløve, 37, er på flugt på anden uge, efter at han overfaldt to fængselsbe­tjente i Tønder arrest, fravristed­e den ene et sæt nøgler og låste sig ud af arresten.

Politiet betegner ham som farlig.

Det var formentlig udsigten til en forvarings­dom på ubestemt tid, der fik Bo René Gulløve til at flygte. Han er nu internatio­nalt efterlyst og er sidst set i Tyskland.

Bo René Gulløve blev 8. juli idømt forvaring ved retten i Sønderborg for grov vold. Han ankede dommen til Vestre Landsret, mens anklagemyn­digheden har krævet dommen stadfæstet.

Sagen skal behandles i Vestre Landsret i Sønderborg på mandag, men hvis ikke Bo René Gulløve bliver fanget inden da, bliver sagen udsat.

Bo René Gulløve kan se frem til adskillige år bag tremmer.

Forvarings­dømte sidder i gennemsnit i fængsel i cirka 15 år. Det viser en undersøgel­se fra Anstalten ved Herstedves­ter.

Han så en bil ved nabohuset og gik derover bevæbnet med en kniv. Han satte kniven mod beboerens hals

Truede sig til bil

Da Bo René Gulløve flygtede, gav han først en kvindelig fængselsbe­tjent flere knytnævesl­ag og overfaldt derefter hendes kollega. Han fik fat i nøglerne, låste sig ud og forsøgte at stjæle en af betjentene­s bil, som han også havde stjålet nøglerne til.

Han kunne ikke starte bilen, så han truede et ægtepar til at aflevere deres røde Peugeot, som tysk politi ved 22tiden forsøgte at standse i Nordtyskla­nd. Siden er han ikke set.

Bo René Gulløve har en stribe af voldsdomme, og i 2000 flygtede han fra arresten i Sønderborg, efter at han var idømt et års fængsel for vold og røveri.

Forvarings­dommen, som han fik i sommer, faldt efter vold og røverier, som han begik 8. juni 2013, mens han var på udgang fra Nyborg Statsfængs­el. Han ville besøge en veninde og kom ikke tilbage til fængslet til tiden.

Satte kniv mod offers hals

I stedet brød han ind i et sommerhus i Asnæs i Odsherred. Han så en bil ved nabohuset og gik derover bevæbnet med en kniv. Han satte kniven mod beboerens hals og krævede bilnøglern­e udleveret.

Han kørte over Storebælts­broen mod Rømø, hvor han ville besøge veninden. Kl. 18.15 gik han ind i en Spar- butik i Haderslev, bevæbnet med kniv, og truede personalet til at udlevere 10.250 kr., en del pakker cigaretter og spiritus. Han fortsatte til Kruså, hvor han blev anholdt.

Anklagemyn­digheden krævede en forvarings­dom på grund af Bo René Gulløves farlighed. Dét krav fulgte retten i Sønderborg, men Gulløve ankede for at få en tidsbestem­t straf.

Nu kan han vente nye sigtelser for overfald på to fængselsbe­tjente, fangeflugt og røveri, når han bliver fanget.

js@ eb.dk

 ??  ?? Bo René Gulløve flygtede til Tyskland og er ikke set siden 20. december. På mandag skulle han i Vestre Landsret, hvor han risikerer at få sin forvarings­dom på ubestemt tid stadfæstet.
Bo René Gulløve flygtede til Tyskland og er ikke set siden 20. december. På mandag skulle han i Vestre Landsret, hvor han risikerer at få sin forvarings­dom på ubestemt tid stadfæstet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark