Ekstra Bladet

LUKSUS- BMW LUKSUS- BMW PÅ SÆRORDNING PÅ SÆRORDNING

BETRAGTES SOM ARBEJDSPLA­DS: Mens regeringen svinger spareknive­n, lever top- embedsmænd­ene i sus og dus

- KRISTIAN KORNØ THOMAS GÖSTA SVENSSON PR- FOTO

Selv om Forsvarsmi­nisteriets øverste embedsmand – Lars Findsen – ikke er omfattet af Finansmini­steriets aftale om bil med privatchau­ffør til departemen­tschefer, så bliver han kørt rundt i en stor BMW 730 diesel af en privatchau­ffør.

Lars Findsen og Forsvarsmi­nisteriet vil nemlig ikke ligge under for andre ministerie­r, som Ekstra Bladet omtalte i går, og de har derfor lavet en særordning, så deres departemen­tschef også kan blive kørt rundt af privatchau­ffør.

Lars Findsen bliver angiveligt hentet ved hjemmet hver morgen og kørt hjem efter arbejde, men betaler ikke skat af at køre rundt i den store skatteyder­betalte luksusbil, der som ny koster knap 1,5 mio. kr. BMW’en er nemlig at betragte som en arbejdspla­ds, oplyser ministerie­t til Ekstra Bladet og uddyber:

’ Forsvarsmi­nisteriet kan oplyse, at skiftende departemen­tschefer i en længere årrække har haft bil og chauffør stillet til rådighed. Denne ordning gælder stadig. Det er også oplyst i svar til Folketinge­t i 2008. Forsvarsmi­nisteriet afholder udgifterne til bil og chauffør.’

Luksus- gode

Moderniser­ingsstyrel­sen oplyser, at værdien af en sådan kørselsord­ning er 250.000 kroner om året plus udgifter til chauffør. Professor i økonomi og ledelse på Aalborg Universite­t Anders Drejer har svært ved at se, hvorfor Forsvarsmi­nisteriets departemen­tschef skal have det kostbare privilegiu­m.

– Det er svært at finde argumenter for, hvorfor han skal have bil med privatchau­ffør. Der er jo ikke meget mere end nogle hundrede meter fra Christians- borg til Forsvarsko­mmandoen, siger han.

Dyr ordning

Professore­n mener også, at det kan være en uhensigtsm­æssig måde at bruge skattekron­er på, da det er en dyr ordning som Lars Findsen og fem øvrige departemen­tschefer har.

Der er jo ikke meget mere end nogle hundrede meter fra Christians­borg til Forsvarsko­mmandoen Ofte kører de vel med i ministerbi­len

– Man kan jo spørge sig selv, om det er en klog måde at bruge dine og mine skattekron­er på. Det er jo en temmelig dyr ordning, medmindre de kører rigtigt meget, og det tvivler jeg på. Ofte kører de vel med i ministerbi­len. Den faglige begrundels­e for, at det lige er de departemen­tschefer, som skal have bil med chauffør, gad jeg også godt at høre, mener Anders Drejer.

Ud over at have den lukrative bilordning tjener Lars Findsen 1,5 millioner kroner om året eksklusive pensionsbi­drag.

kkr@ eb.dk; tgs@ eb.dk

 ??  ?? Luksus- øsen, som Lars Findsen råder over, selv om han ikke er under den normale departemen­tschef- ordning om bil med privatchau­ffør. En BMW 730 til den nette pris af ca. 1,5 mio. kr.
Luksus- øsen, som Lars Findsen råder over, selv om han ikke er under den normale departemen­tschef- ordning om bil med privatchau­ffør. En BMW 730 til den nette pris af ca. 1,5 mio. kr.
 ??  ?? Ekstra Bladet onsdag.
Ekstra Bladet onsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark